Όλο και αυξάνονται οι πρώην και εν ενεργεία αθλητές, και γενικότερα οι άνθρωποι του αθλητισμού, που «φλερτάρουν» με το ενδεχόμενο καθόδου τους στην κεντρική πολιτική σκηνή ή τους «φλερτάρουν» τα κόμματα επενδύοντας στη θετική δημοσιότητα που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τα γήπεδα και τις επιτυχίες που σημείωσαν, ο καθένας τους από διαφορετικά πόστα και αθλήματα.

Τα τελευταία χρόνια πολιορκούνται στην κυριολεξία από τα κόμματα, καθώς έχει αποδειχτεί ότι όλοι όσοι προέρχονταν από τον χώρο αυτό και αποφάσισαν να πολιτευτούν κατάφεραν να εξασφαλίσουν σίγουρη εκλογή και να φέρουν στα κόμματα ψηφοφόρους που ίσως δεν θα ψήφιζαν ποτέ. Κοινώς, αποτελούν το «μήλον της Εριδος» για τα κομματικά στρατόπεδα.

Κάποιοι από αυτούς είναι πολύ κοντά να δώσουν το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή τους σε κάποιο ψηφοδέλτιο και κάποιοι άλλοι το σκέφτονται, αναλογιζόμε-νοι τι θα συμβεί στο ενδεχόμενο που το αποφασίσουν. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν στελέχη των κομμάτων, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις σε ορισμένους πρωτοκλασάτους αθλητές, τόσο με την άμεση επαφή όσο και με διαρροές στα ΜΜΕ, ευελπιστώντας να ακούσουν το πολυπόθητο «ναι, θα κατέβω…», προκειμένου να το ανακοινώσουν και επίσημα.
Λόγω της απαξίωσης της πολιτικής που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τη νεολαία, έχουν αποφασίσει στα επιτελεία τους να μη δίνουν βαρύτητα μόνο στα καλά βιογραφικά των υποψηφίων αλλά και στην αναγνωρισιμότητά τους, είτε μέσα από την τηλεόραση είτε από τον αθλητισμό. Ετσι, τα κομματικά «στρατηγεία» βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση προσώπων που «πουλάνε».

 Νίκος Γκάλης

Το σενάριο για τη συμμετοχή του πρώην μεγάλου άσου του μπάσκετ, Νίκου Γκάλη, σε ψηφοδέλτιο φαίνεται όλο και πιο πιθανό, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για διακαή «πόθο» του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη. Κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την επιθυμία να τον συναντήσει. Στόχος του είναι ο Νίκος Γκάλης να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης. Εχουν υπάρξει άλλες δύο περιπτώσεις που ανάλογο σενάριο έχει «παίξει» και συγκεκριμένα το 1996, όταν είχε γίνει προσέγγιση από συνεργάτη του Μιλτιάδη Εβερτ, και το 2009, λόγω της παρουσίας του σε εκδήλωση του ευρωβουλευτή, Μαργαρίτη Σχοινά. Αυτές οι προσπάθειες δεν «καρποφόρησαν», αλλά τώρα μάλλον έχει έρθει η ώρα και αναμένεται να δούμε αν θα καταφέρει να τον πείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Τάκης Φύσσας

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, συγκαταλέγεται σε αυτούς που δεν κρύβουν την επιθυμία τους να ασχοληθούν κάποια στιγμή με τα κοινά. Ωστόσο δεν έχει διευκρινίσει από ποιο πόστο ή με ποιο πολιτικό κόμμα. Εχει, βεβαίως, παραδεχτεί σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ότι έχει κάνει σχετικές επαφές µε στελέχη της Ν.Δ, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα κάνει το επόμενό του βήμα. Οπως έχει σχολιάσει κατά καιρούς, την πολιτική τη βλέπει ως προσφορά αλλά και ως ανταπόδοση της αγάπης που εισέπραξε από τον κόσμο. Σημαντικό ρόλο στην επαφή του με την Πειραιώς έπαιξε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Θοδωρής Ζαγοράκης, φέρνοντας κοντά τις δύο πλευρές. Το πιο πιθανό νέο «γήπεδο» του άλλοτε διεθνούς ποδοσφαιριστή θα είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, η Β’ Αθήνας.

 Δημήτρης Διαμαντίδης

Σε σοβαρές συζητήσεις φαίνεται ότι βρίσκεται το τελευταίο διάστημα με το κόμμα της Ν.Δ. ο πρώην μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Διαμαντίδης, προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Αν και οι δύο πλευρές δεν επιβεβαιώνουν κάτι, είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχει στενό «μαρκάρισμα» από την Πειραιώς με σκοπό να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο μιας από τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, με επικρατέστερες την Α’ ή Β’ Αθήνας. Αλλωστε όσοι τον γνωρίζουν σχολιάζουν ότι πάντα έδειχνε ενδιαφέρον για τα κοινά, με αποκορύφωμα την παρουσία του, πριν από λίγο καιρό, στα θεωρεία της Βουλής προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά μία συνεδρίαση της Ολομέλειας, πράγμα που «φούντωσε» τα σχόλια γύρω από ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.

Μιχάλης Ζαμπίδης

Τον 16 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του κικ μπόξινγκ, Μιχάλη Ζαμπίδη, φιλοδοξεί να πείσει και να εντάξει στο ψηφοδέλτιο της Α’ ή Β’ Πειραιά η Νέα Δημοκρατία. Είναι μία διαφορετική «αρένα» για τον δημοφιλή πρωταθλητή και γι’ αυτό το σκέφτεται σοβαρά πριν πάρει τη μεγάλη απόφαση. Ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει τη φήμη, ωστόσο στελέχη της Πειραιώς κάνουν λόγο για μία δυνατή υποψηφιότητα που αν τελικά δεχτεί να πέσει στη «μάχη» του σταυρού θα προσελκύσει ψηφοφόρους που δεν ανήκουν διαχρονικά στο κοινό της Νέας Δημοκρατίας, με μεγαλύτερη διείσδυση στη νεολαία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ποντιακής καταγωγής Μιχάλης Ζαμπίδης διατηρεί τεράστιο fan club σε όλη την Ελλάδα και τα οφέλη από μία τέτοια κίνηση θα είναι πολλά για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

 Φανή Χαλκιά

Άλλη μία περίπτωση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον κομματικών παραγόντων, για την πιθανή κάθοδό της στην πολιτική σκηνή, είναι η Ολυμπιονίκης, Φανή Χαλκιά, που δεν είναι απίθανο να τη δούμε στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Λάρισας, απ’ όπου και κατάγεται, ή ακόμα και στη Β’ Αθήνας. Η ίδια είναι κοντά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας έχοντας καλούς φίλους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οπως σχολιάζουν έμπειρα στελέχη της Πειραιώς αλλά και όσοι τη γνωρίζουν καλύτερα είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συσπειρώσει ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με πολλές γνωριμίες στη showbiz και φυσικά στον χώρο του αθλητισμού.

 Λευτέρης Πετρούνιας

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, που χάρισε στιγμές δόξας στη χώρα μας με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, βρίσκεται στα «κιτάπια» των κομματικών επιτελείων προκειμένου να εξετάσουν την υποψηφιότητά του στη Β’ Αθήνας. Ο ίδιος έχει υπάρξει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Νέας Σμύρνης, Σταύρου Τζουλάκη, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κοντά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και συμμετέχει και στις φοιτητικές εκλογές της ΑΣΟΕΕ, διατηρώντας άριστες σχέσεις με τη φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ.

 Λάμπρος Χούτος

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση φαίνεται να «φλερτάρει» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λάμπρος Χούτος, ο οποίος μετά και τη συμμετοχή του στο «Survivor» ανέβασε τις «μετοχές» του και μάλλον του άνοιξε η όρεξη να παίξει «μπάλα» στα κοινά. Αφορμή για τη φήμη αυτή στάθηκε η πρόσφατη ένθερμη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Τρικάλων, Δημήτρη Παπαστεργίου, απ’ όπου και κατάγεται ο γνωστός ποδοσφαιριστής. Μάλιστα, ανάρτησαν και φωτογραφία στο facebook όπου ο δήμαρχος της πόλης άφησε σαφές υπονοούμενο για συμμετοχή του Λάμπρου Χούτου στον συνδυασμό του στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το θεωρούν ήδη δεδομένο και ότι «κλείδωσε» η υποψηφιότητά του…

 Βούλα Πατουλίδου

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα, Βούλα Πατουλίδου, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις γύρω από την πιθανή της κάθοδο στην πολιτική σκηνή. Ενώ όλοι θεωρούσαν ότι θα βρισκόταν κάποια στιγμή στα βουλευτικά έδρανα του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι η σκληρή της κόντρα που προέκυψε με τον συγκεκριμένο χώρο δεν το κατέστησε δυνατό. Να θυμίσουμε ότι η Βούλα Πατουλίδου ήταν υποψήφια νομάρχης Θεσσαλονίκης το 2006 και σε ερώτηση για την επιλογή της να συμπορευτεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα απάντησε πως τότε υπήρξε μια «διαμάχη κορυφής». Σήμερα, δεν είναι λίγα τα «γαλάζια» στελέχη που πιέζουν να δώσει τα «χέρια» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.