Ένα ελληνικό όνομα θα εμφανίζεται για τα επόμενα χρόνια στην έδρα της διάσημης ομάδας του NBA Chicago Bulls. Οσοι περιμένουν μία μεταγραφή του Ελληνα superstar, Γιάννη Αντετοκούνμπο, στη θρυλική ομάδα που έγραψε ιστορία τη δεκαετία του ’90 με τον Μάικλ Τζόρνταν και την παρέα του, θα πρέπει να αναμένουν λίγο ακόμα, παρά τα δημοσιεύματα που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους.

Το ελληνικό όνομα που θα εμφανίζεται στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ United Center της αμερικανικής μεγαλούπολης είναι αυτό του Τζον Κάλαμος και της εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων, που διατηρεί στην πόλη.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά πρόσφατα, η ομάδα του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη προχώρησε σε μία ιστορική συμφωνία με την Calamos Investments, η οποία έχει την έδρα της στην ίδια πόλη. Η εταιρεία του Ελληνα ομογενή θα γίνει η πρώτη που θα διαφημιστεί στις προβεβλημένες θέσεις του παρκέ και του εσωτερικού του γηπέδου, καθώς δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο στην ιστορία της ομάδας. Συμπίπτει, μάλιστα, με την προσπάθεια των Bulls να αποκαταστήσουν κομμάτι της παλιάς τους δόξας στον μαγικό κόσμο του NBA.

Με την έναρξη του αμερικανικού πρωταθλήματος, χιλιάδες θεατές βλέπουν στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας το λογότυπο της εταιρείας του Τζον Κάλαμος, προσφέροντας προβολή σε ένα τεράστιο κοινό. Η συνεργασία της εταιρείας του ομογενούς με την ομάδα δεν περιορίζεται όμως στη διαφημιστική προβολή στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Οπως ανακοινώθηκε, η Calamos Investments συμφώνησε να χρηματοδοτήσει ένα νέο πρόγραμμα των Chicago Bulls με την ονομασία «Ανερχόμενο αστέρι», που θα εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, εστιάζοντας σε έναν παίκτη του οποίου οι επιδόσεις συνεχώς βελτιώνονται. Τα κοινά στα οποία θα έχει πρόσβαση η εταιρεία με τον τρόπο αυτόν εντυπωσιάζουν με τα ιλιγγιώδη νούμερά τους. Η σελίδα στο Facebook μετράει 18 εκατ. likes, ενώ στο Instagram έχει 3,5 εκατ. ακολούθους.

Η επένδυσή του στην Εθνική Ασφαλιστική μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα και στο τέλος να ναυάγησε, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στην πορεία της εταιρείας στις ΗΠΑ. Εξάλλου, ο Τζον Κάλαμος με τον συνέταιρό του, Τζον Κουδούνη, στράφηκαν εναντίον του τρίτου που συμμετείχε στο σχήμα που μπήκε στην Εθνική Ασφαλιστική, ζητώντας πίσω την ενδιάμεση χρηματοδότηση των 41 εκατ. δολαρίων που είχαν παράσχει και αποχώρησαν από την επένδυση.

Ο Τζον Κάλαμος συνεχίζει να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις στην κεφαλαιακή ροή και στη συνολική ανάπτυξη στα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται. Παράλληλα, η εταιρεία του έχει στο πελατολόγιό της μεγάλες εταιρείες, συνταξιοδοτικά ταμεία, ιδρύματα και ιδιώτες, με την περιουσία της να αγγίζει το 1 δισ. δολάρια και τον ίδιο να φιγουράρει πολλές φορές στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς επιχειρηματίες.

Ο Τζον Κάλαμος αποτελεί μία από τις πλέον σημαίνουσες προσωπικότητες της ελληνικής Ομογένειας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η δραστηριότητά του στον οικονομικό τομέα τον έχει φέρει στην ελίτ των επιχειρηματιών των δυτικών πολιτειών.

Η επιτυχία του συμπυκνώνεται στον χαρακτηρισμό «γκουρού των επενδύσεων» που του έχουν αποδώσει, ενώ τον έχει φέρει μεταξύ των σταθερών υποστηρικτών των υποψήφιων προέδρων που προέρχονται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ετσι, στην τελευταία προεδρική εκλογή ήταν ανάμεσα στους υποστηρικτές του νυν πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ στην προηγούμενη αναμέτρηση είχε υποστηρίξει τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο επιχειρηματίας με καταγωγή από την Αρκαδία έγινε ευρύτερα γνωστός το 2013 μετά την ίδρυση της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» («The Hellenic Initiative») από προσωπικότητες και μεγάλους επιχειρηματίες της Ομογένειας. Στόχος ήταν να συγκεντρώσουν χρήματα από δωρεές για να βοηθήσουν την Ελλάδα μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα το «Hellenic Initiative» κάνει κάθε χρόνο ένα συνέδριο, στο οποίο ανακοινώνεται το ποσό που συγκεντρώθηκε. Παράλληλα, επιδιώκει να διατηρεί επαφή με την εκάστοτε εξουσία για να διευκολύνει επενδύσεις και να προτείνει λύσεις.