Το εγχείρηµα του Μητρώου Στελεχών στη Νέα ∆ηµοκρατία και η ριζική ανανέωση τόσο σε πρόσωπα όσο και σε νοοτροπία ήταν από τα «στοιχήµατα» του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη ηµέρα της εκλογής του στην ηγεσία του κόµµατος.

Νέα στελέχη, µε βαριά βιογραφικά, εµπειρία στην αγορά εργασίας και ένσηµα στους χώρους της επαγγελµατικής τους δραστηριότητας εντάχθηκαν στο δυναµικό της κεντροδεξιάς παράταξης και πλέον αποτελούν τον βασικό πυρήνα τόσο για τη στελέχωση του κοµµατικού µηχανισµού όσο και για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Τα βιογραφικά που κατατέθηκαν ήταν πολλά, µε κάποιους από τους ενδιαφερόµενους να ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγµή. Χαρακτηριστικό παράδειγµα ο Βασίλης Ανδρικόπουλος. Ο ίδιος εργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια σε διοικητικές και επιτελικές θέσεις σε µεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σήµερα είναι διευθύνων σύµβουλος και µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της Green Cola, µίας από τις πλέον αναπτυσσόµενες ελληνικές επιχειρήσεις, µε έδρα την Ορεστιάδα. Επίσης, είναι µέτοχος και αντιπρόεδρος του online supermarket, καθώς και µέτοχος και µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του GFG Bakery, της αλυσίδας ελληνικών φούρνων, που δηµιουργήθηκαν πριν από δύο χρόνια στις ΗΠΑ, φέρνοντας σε επαφή τους Αµερικανούς καταναλωτές µε τις ελληνικές γεύσεις και τα ελληνικά προϊόντα.

Απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και παρακολούθησε σειρά Executive Trainings στο Harvard Business School και στο INSEAD, ξεκίνησε την επαγγελµατική του σταδιοδροµία στην Tasty Foods και από το 1998 έως το 2012 εργάστηκε στην Diageo, την κορυφαία εταιρεία premium ποτών στον κόσµο, σε επιτελικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη συνέχεια, την περίοδο 2013-2017 ανέλαβε Deputy CEO στην Ολυµπιακή Ζυθοποιία, όπου ηγήθηκε της συγχώνευσης µε το Carlsberg Group, και από το 2015 έως το 2017 διετέλεσε COO και αντιπρόεδρος της νέας εταιρείας. Το 2018 ήταν CEO της NOVAL Property S.A., µέλους της Βιοχάλκο, µε αρµοδιότητα τη µετατροπή της εταιρείας σε Real Estate Investment Company.

Το 2017, ωστόσο, προκάλεσε το ενδιαφέρον του η διαδικασία του Μητρώου Στελεχών της Νέας ∆ηµοκρατίας, που είχε εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης, εντάχθηκε σε αυτό και σήµερα το όνοµά του συζητείται ακόµα και για τα ψηφοδέλτια του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και συγκεκριµένα για τον Νότιο Τοµέα της Β’ Αθηνών.

«Το παράδοξο στην Ελλάδα είναι ότι όλο και λιγότεροι άνθρωποι µε συνεπή επαγγελµατική διαδροµή στον ιδιωτικό τοµέα ασχολούνται µε τα κοινά. Είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε κεντρικό. Και αυτό γιατί ο ρόλος µας είναι να µεταφέρουµε τη γνώση και την εµπειρία µας στη διοίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή του κράτους», αναφέρει στα «Π» ο κ. Ανδρικόπουλος, εξηγώντας το ενδιαφέρον του για την πολιτική. «Εργάζοµαι για περισσότερα από 25 χρόνια σε µεγάλες επιχειρήσεις και θεωρώ ότι, όπως ο καθένας στο αντικείµενό του, έτσι και εγώ, µπορώ να µεταφέρω τα δεδοµένα της πραγµατικής οικονοµίας προς θετική αξιοποίηση στη διοίκηση», προσθέτει. Ο ίδιος τονίζει ότι το τι θα πει απασχόληση «το έχω βιώσει διοικώντας περισσότερους από 10.000 εργαζόµενους, αθροιστικά, σε όλη µου τη διαδροµή». Και εξηγεί λέγοντας ότι «το τι θα πει οργάνωση και διοίκηση ή ακόµη λειτουργία οργανισµού το έχω ζήσει, σχεδιάσει και υλοποιήσει για µεγάλους οργανισµούς. Θεωρώ ότι µπορώ να συνεισφέρω µε τη γνώση, την τεχνογνωσία και την εµπειρία µου. Υπό αυτό το πρίσµα µε ενδιαφέρει η πολιτική».

Γνώστης

Ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, γνωρίζοντας την πραγµατική αγορά εργασίας και τα προβλήµατα της καθηµερινότητας µέσω της συνεχώς αυξανόµενης φορολογίας των τελευταίων ετών, σηµειώνει πως «οι φόροι δηµιουργούν µια αλυσίδα που οδηγεί την κοινωνία προς τα κάτω, αφαιρώντας εισόδηµα και δυνατότητα κατανάλωσης, ενώ σε βάζει σε µια συνεχή δίνη, απ’ όπου είναι αδύνατον να ξεφύγεις, καθώς και σε µια κλειστή διαδικασία, που σε εξαναγκάζει να µη σκέφτεσαι παραγωγικά». Ωστόσο, στην πολιτική του ενασχόληση από εδώ και στο εξής τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί µε το σοβαρό θέµα των νέων «µυαλών» που φεύγουν από την Ελλάδα. «Αποτελεί κορυφαίο ζήτηµα, όχι µόνο γιατί χάνουµε ως χώρα κάθε χρόνο χιλιάδες νέους, ταλαντούχους επαγγελµατίες, αλλά γιατί ταυτόχρονα χάνουµε χιλιάδες νέους ανθρώπους που θα µπορούσαν να πρωτοστατήσουν στη δηµιουργία µιας νέας επαγγελµατικής κουλτούρας, βασικής προϋπόθεσης για την αντιστροφή των σηµερινών, δυσµενών δεδοµένων. Και εδώ πρέπει να έχουµε ως χώρα µια βασική στρατηγική», καταλήγει.

* Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά, το Σάββατο 1/12/2018