Το πιο σοβαρό από τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ – «Δαφνί) αποκάλυψαν την περασμένη Τετάρτη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ιδρύματος στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, κατά ητ διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης επίσκεψης του τελευταίου στο «Δαφνί».

Σύμφωνα με τους ιδίους τους εργαζόμενους του ιδρύματος, λοιπόν, το πιο σοβαρό πρόβλημα στο νοσοκομείο είναι η μεγάλη έλλειψη νοσηλευτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα πάντα με τους ιδίους, το «Δαφνί» διέθετε το 2011 περίπου 1.050 νοσηλευτές για να φθάσει το 2019 στους περίπου… 650, με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, να μην έχει πραγματοποιήσει ούτε μία πρόσληψη νοσηλευτή, κατά το χρονικό διάστημα 2015 – 2019!

Δεν είναι τυχαία, συνεπώς, η σημερινή ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο «Δαφνί», η οποία αναφέρει ότι λιγότερες από το 50% του συνόλου των οργανικών θέσεων προσωπικού πάσης φύσεως είναι πληρωμένες στο «Δαφνί»…