Πολύς λόγος γίνεται για τα τεστ για τον κορονοϊό στα οποία υποβάλλονται όσοι θεωρηθούν ύποπτα κρούσματα, με το βασικό πρόβλημα να εστιάζεται στο κατά πόσο μπορεί το τεστ να πέσει έξω στο αποτέλεσμά του.

Ενδεικτικό είναι ότι ο άτυχος 35χρονος που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη από κοροναϊό, χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, είχε υποβληθεί δύο φορές σε τεστ, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό και στα δύο.

Στα αποτελέσματα των τεστ που γίνονται παγκοσμίως, έχει αναφερθεί και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Κάποιες μελέτες δείχνουν πως ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό μπορεί να είναι αρκετά υψηλότερος από όσο καταγράφεται, όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές. Βέβαια, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ακόμα για το τι σημαίνουν για κάθε χώρα και περιοχή αυτοί οι αριθμοί, μπορεί να διαφέρουν» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:

Έχουμε ακόμη κάποιες αβεβαιότητες και ο ακριβής αριθμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από διαφορετικούς παράγοντες σε κάθε χώρα, όπως στην αξιοπιστία των τεστ που χρησιμοποιούνται και αν καταγράφουν διασταυρούμενη ανοσία και με άλλους κυκλοφορούντες κορονοϊαύς ή αφορούν μόνο αυτό τον κοροναϊό.