Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και την υγεία των ταξιδιωτών, οι εργαζόμενοι του νέου αεροδρομίου έχουν εκπαιδευτεί πλήρως και είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν πιστά όλες τις συστάσεις των ειδικών και των Αρχών για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.

Όλοι οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι των αεροδρομίων φορούν υποχρεωτικά μάσκες, ενώ την ίδια ώρα έχουν εξασφαλιστεί και διανεμηθεί στο προσωπικό της διαχειρίστριας εταιρείας μέσα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ρόμπες μίας χρήσης, σκουφάκια και γυαλιά προστασίας.

Ακόμη, έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση, προκειμένου να υπάρχει τήρηση της απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου για τους επιβάτες που περιμένουν τόσο στον έλεγχο όσο και στις πύλες αναχώρησης. Παράλληλα, και με στόχο την αποφυγή χρήσης λεωφορείων επιβατών για τις επιβιβάσεις και αποβιβάσεις, εφαρμόζεται κατά το δυνατόν η διαδικασία walk in walk out.

Οι επιβάτες περπατούν από τον τερματικό σταθμό προς το αεροσκάφος και αντίστροφα, αντί να μεταβαίνουν από και προς αυτά με τα λεωφορεία.

Ειδικοί χώροι παραμονής έχουν οριστεί σε περίπτωση κρούσματος, αλλά και χώροι παραμονής συνεπιβατών για ενδεχόμενο κρούσμα σε πτήση. Ταυτόχρονα, έχουν εντατικοποιηθεί οι απολυμάνσεις και ο διεξοδικός καθαρισμός σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου.