Στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτές ξεπερνούν κάθε μέρα τα όριά τους. Οι εισαγωγές σπάνε πλέον όλα τα ρεκόρ και όπως εκτιμούν οι γιατροί αποκλιμάκωση δεν περιμένουμε πριν τις 20 Απριλίου για αυτό και κανουν λόγο για έναν 10ήμερο πόλεμο που έχουν μπροστά τους. Ημέρες Νοεμβρίου ζουν και πάλι οι γιατροί στην Θεσσαλονίκη..

Σοκαριστική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας

Μια ακόμη εφημερία -εφιάλτης στα νοσοκομεία της χώρας, αναδεικνεύεται από τον αριθμό των εισαγωγών ασθενών covid, που ξεπέρασε κάθε ρεκόρ. «Η κορύφωση του τρίτου κύματος έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες και θα συνεχιστεί. Αλλά βρισκόμαστε σε καλό σημείο. Δεν θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Αποκλιμάκωση μετά τις 20 Απριλίου.

Το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία της χώρας εισήχθησαν 595 ασθενείς. Στην Αττική, ο αριθμός των εισαγωγών ξεπέρασε τις 300. Ουσιαστικά, δηλαδή, ένα ολόκληρο νοσοκομείο ασθενών covid. Και τα διαθέσιμα κρεβάτια παραμένουν δυσεύρετα ενώ δεκάδες παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Καταπονημένα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και οι γιατροί βλέπουν με τρόμο την αύξηση των εισαγωγών σε κάθε εφημερία. «Είμαστε πριν από το πικ και την εμπόλεμη κατάσταση που βιώναμε τον Νοέμβριο. Όσον αφορά στα λύματα, τα αποτελέσματα της αύξησης θα τα δούμε σε μια βδομάδα με δέκα ημέρες.

Η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας είναι εξαντλητική και έχει φέρει στα όριά τους υποδομές και έμψυχο δυναμικό.

Δραματική η εφημερία στο «Παπανικολάου»

Ένα μεγάλο και δύσκολο βράδυ αναμένεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» που έχει μονάχα μία κλίνη ΜΕΘ ελεύθερη. Αισιόδοξοι γιατροί λένε ότι θα δώσουν τη δική τους μάχη όμως παραδέχονται ότι υπάρχει αυξητική τάση. Στο ΑΧΕΠΑ η εφημερία έκλεισε με 54 εισαγωγές που μεταφράζεται ως «οριακό».

Δείτε το σχετικό βίντεο: