Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης  εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων και προέβλεψε αποκλιμάκωση στα τέλη Απριλίου.

 «Το φετινό Πάσχα πρέπει να είναι σαν το προηγούμενο» επιμένει ο κ. Σαρηγιάννης, εκτιμώντας ωστόσο ότι τα self test αποδείχθηκαν πολύτιμο εργαλείο και θα πρέπει να αυξηθούν. «Τα self test, να μην γελιόμαστε, είναι ένα από τα βασικά όπλα κατά της πανδημίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Απριλίου, είναι πολύ πιθανό, να έχουμε σημαντική αποκλιμάκωση, αλλά όπως σημείωσε: «αυτό σημαίνει ότι θα φτάσουμε τις 2.000 με 2.5000 κρούσματα και δεν θα υπάρχει τόση πίεση στις ΜΕΘ». Υπογράμμισε όμως πως οι μαζικές μετακινήσεις στο χωριό, θα είναι δύσκολες, γιατί εκεί σε περίπτωση που νοσήσει κάποιος το σύστημα Υγείας, θα εξακολουθεί να είναι πιεσμένο και δεν θα έχουμε αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Κατέληξε σημειώνοντας πως «Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με όρους ασφαλείας όπως λειτουργήσαμε μέχρι τώρα. Ώστε να μπορέσουμε να πάμε σε ένα ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού και σε ένα ακόμη καλύτερο καλοκαίρι».