Αναγκαία είναι τα μέτρα για την έλλειψη φαρμάκων που πρέπει να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε και η ομιλία της Στέλλας Κυριακίδου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Προγραμματίζεται ήδη πρόταση για αναθεώρηση της νομοθεσίας για την επάρκεια των φαρμάκων, με ορίζοντα τον Μάρτιο, η οποία θα θα περιλαμβάνει ισχυρότερες υποχρεώσεις για προμήθεια, προγενέστερη κοινοποίηση ελλείψεων και αποσύρσεων και ενισχυμένη διαφάνεια των αποθεμάτων, όπως τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.



«Στόχος μας παραμένει η διασφάλιση της πρόσβασης σε φάρμακα για όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη και η αποφυγή οποιασδήποτε διαταραχής της αγοράς φαρμάκων στην ΕΕ» υπογράμμισε η Στέλλα Κυριακίδου.

Όσον αφορά στην Covid-19, ανέφερε ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Κίνα, αλλά και στις ΗΠΑ, όπου έχει εμφανιστεί νέα υποπαραλλαγή.

Τέλος, η Ευρωπαία επίτροπος υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός κατά των ιών του αναπνευστικού παραμένει το καλύτερο εργαλείο έτσι ώστε οι πολίτες να είναι ασφαλείς και ταυτόχρονα να προστατεύονται και τα συστήματα Yγείας.