Ένας ιατρός εμπειρογνώμονας στην Κίνα προειδοποίησε ότι το συνεχιζόμενο κύμα λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως η λεγόμενη “περιπατητική πνευμονία”, που επηρεάζει κυρίως παιδιά, μπορεί να στοχεύσει στη συνέχεια τους ηλικιωμένους της χώρας, σύμφωνα με άρθρο το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στο διεθνές περιοδικό Newsweek...

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ηλικιωμένοι Κινέζοι κάτοικοι μπορεί να έρθουν σε επαφή με παθογόνους μικροοργανισμούς - με αρκετούς να κυκλοφορούν στο τρέχον ξέσπασμα - κατά τη διάρκεια οικογενειακών συγκεντρώσεων στο τέλος του έτους, προτού η χώρα ξεκινήσει τους εορτασμούς της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς στις αρχές Φεβρουαρίου.

Κίνα: Η άρση μέτρων κατά του κοροναϊού, αιτία για την πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης 


Τα επί σειρά ετών μέτρα κατά του COVID-19 της Κίνας, που ήρθησαν πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, είχαν ως αποτέλεσμα μειωμένη έκθεση του ανοσοποιητικού συστήματος σε παθογόνους παράγοντες. Αυτό έχει συμβάλει στην τρέχουσα πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, λένε οι ειδικοί.

Την Τρίτη, η κρατική εφημερίδα Global Times, επικαλέστηκε τον Li Tongzeng, γιατρό στο νοσοκομείο You'an του Πεκίνου, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τη δημογραφία των ηλικιωμένων της Κίνας. Ο Λι, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου, φοβάται ότι οι ηλικιωμένοι θα μπορούσαν να μολυνθούν μαζικά κατά τις επερχόμενες συγκεντρώσεις με συγγενείς την περίοδο των γιορτών, προσθέτοντας περαιτέρω πίεση στα ιατρικά ιδρύματα σε εθνικό επίπεδο.

Το μοτίβο της επιδημίας στην Κίνα υποδηλώνει ότι ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες, είπαν Κινέζοι ειδικοί στον τομέα της υγείας σε διάφορα κρατικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα. Αναμένουν ότι τα κρούσματα θα κορυφωθούν τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, αλλά οι λοιμώξεις μπορεί να διαρκέσουν μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, αξιωματούχοι της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας ενθάρρυναν τα μέλη του κοινού να εμβολιαστούν για τις σχετικές ασθένειες, τονίζοντας ότι τα εμβόλια είναι ένα “αποτελεσματικό, ασφαλές, βολικό και οικονομικό μέτρο για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών”.

Οι ηλικιωμένοι πολίτες της Κίνας ήταν απρόθυμοι να λάβουν εμβόλια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το ποσοστό εμβολιασμού να αυξάνεται μόνο τις εβδομάδες πριν το Πεκίνο τερματίσει όλους τους περιορισμούς για τον COVID στις αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Η εθνική υγειονομική αρχή της χώρας δεν έχει ακόμη αποκαλύψει δεδομένα -ή μπορεί να μην τα έχει- σχετικά με την κάλυψη εμβολίων κατά των επί του παρόντος διαδεδομένων αναπνευστικών ασθενειών, τις οποίες προσδιόρισε ως γρίπη, πνευμονία από μυκόπλασμα, ρινοϊό, αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και αδενοϊό.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας δήλωσε ότι τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω ήταν πιο ευαίσθητα στη γρίπη, τον ρινοϊό και τον COVID.

Που οφείλεται η αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών μεταξύ των νεαρών ασθενών 


Σε άρθρο των Global Times που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Λι είπε ότι η αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών μεταξύ των νεαρών ασθενών ήταν συνέπεια της μειωμένης έκθεσης σε παθογόνους οργανισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας - ένα «κενό ανοσίας».

Ο Ντέιβιντ Ντάιγκλ, εκπρόσωπος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε στο Newsweek ότι ο οργανισμός παρακολουθεί το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα και παραμένει σε επαφή με αξιωματούχους μέσω του γραφείου της χώρας στο Πεκίνο.