Την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με ένα από τα κρίσιμα θέματα τα οποία θα τεθούν στην εν λόγω συνεδρίαση να είναι η συζήτηση της πρότασης του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία προβλέπει τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας να ενταχθούν κανονικά στο δίκτυο των φορέων που θα διενεργούν κάθε χρόνο τον εμβολιασμό κατά του νέου κορονοϊού, στα πρότυπα του αντίστοιχου αντιγριπικού εμβολιασμού.

Με δεδομένο ότι η συζήτηση στο πλαίσιο του Δ.Σ. του ΠΦΣ αναμένεται να κυλήσει ομαλά και να καταλήξει σε ευρεία συναίνεση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου σχετικά με το ως άνω θέμα, πρέπει να θεωρείται πλέον ότι βρισκόμαστε ήδη πολύ κοντά στην υιοθέτηση μιας σχετικής απόφασης από τον ίδιον τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, βεβαίως, έχει διευκρινίσει ότι θα ζητήσει επίσης τη σχετική συναίνεση εκ μέρους του κλάδου των γιατρών, πριν ο ίδιος προχωρήσει στις δικές του ενέργειες.

Διαβάστε ακόμα: Αγαπηδάκη για κορονοϊό: Ένα βήμα πριν από τον εμβολιασμό στα φαρμακεία

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης άνοιξε προχθές το πρωί το εν λόγω θέμα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησε από το Υπουργείο Υγείας, με τον ίδιον να υπογραμμίζει με ιδιαίτερη έμφαση ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιθυμεί τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας να διενεργούν επίσης τον εμβολιασμό κατά του νέου κορονοϊού, αφού επιλυθούν, ασφαλώς, προηγουμένως ορισμένα διαδικαστικά και τεχνικού χαρακτήρα σχετικά θέματα.