Ο Χρήστος Μάστορας απουσίαζε εδώ και μέρες από το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται μαζί με τον Σάκη Ρουβά, ανακοινώνοντάς το με ένα μήνυμα μέσα απο τα social media. Ο τραγουδιστής βρέθηκε εκτός εμφανίσεων εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρούσε, την αμφοτερόπλευρη δακρυοαδενίτιδα. Θέλοντας να μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο που ενδεχομένως πάσχει από αυτό ή από κάποιο παρόμοιο πρόβλημα, μοιράστηκε σήμερα μέσα από τον λογαριασμό του στo Instagram μερικές φωτογραφίες που ακολούθησαν ένα μακροσκελές κείμενο.

Όπως αποκάλυψε ο τραγουδιστής, έπασχε από αμφοτερόπλευρη δακρυοαδενίτιδα, μια πάθηση των ματιών που τον ταλαιπώρησε «δύο δύσκολες εβδομάδες», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

O τραγουδιστής έγραψε συγκεκριμένα στο post του:

«(Πριν αρχίσετε να διαβάζετε να ενημερώσω ότι είμαι πλέον καλά)

Συνήθως αδιαφορώ για το τι λέγεται για μένα γιατί έχω ένα πολύ δυνατό στενό κύκλο ανθρώπων που με αγαπούν και τους αγαπώ αδιαπραγμάτευτα και για εκείνους είμαι ο Χρήστος, ο Χρηστάρας και ο Χρηστάκης που πάντα ήξεραν.
Για την οικογένειά μου πεθαίνω, για τους φίλους μου που τους έχω από μικρό παιδί πεθαίνω και πεθαίνουν κι αυτοί για μένα. Έχουμε μια μικρή φυλή, ο ένας είμαστε για τον άλλον. Αυτό με κάνει τόσο ελεύθερο στα επαγγελματικά μου και τόσο ανθεκτικό στην κριτική του κόσμου, στις απόψεις του κόσμου για μένα. Ή μάλλον για τον τύπο που λέγεται Μάστορας. Ακούω κατά καιρούς διάφορες φήμες και έτυχε να ακούσω και τώρα κάποιες άλλες που δεν τιμούν οποίους τις διαδίδουν .
Θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες από τις δύο δύσκολες τελευταίες εβδομάδες. Ο πιο σημαντικός λόγος που τις ανεβάζω είναι για να μοιραστώ την ιστορία μου για την αμφοτερόπλευρη δακρυοαδενίτιδα.
Αιτία ο κοβιντ ο άτιμος…Ψάξτε το.
Μπορεί και κάποιος από εσάς να υποφέρει από αυτήν αυτό τον καιρό και να μην ξέρει πως να το διαχειριστεί..
Εγώ μπήκα στο νοσοκομείο και είχα την πιο απίστευτη γιατρό, την Δήμητρα Πορτάλιου ( @mimiport_242 ) να με προσέχει σε κάθε βήμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σωτήρη Χαραμόγλη @sotiris_haramoglis για όλα και μία μεγάλη αγκαλιά σε όλους τους υπέροχους εργαζόμενους στο @metropolitanhospital_
Είμαι καλά τώρα όποτε πάμε γερά!»



Τι είναι η δακρυοαδενίτιδα

Σύμφωνα με τον Χειρουργό Οφθαλμίατρο Αθανάσιο Ρουμελιώτη, η δακρυοαδενίτιδα αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή, μη ειδική φλεγμονή του κόγχου.

«Το 50% των ασθενών που την παρουσιάζει νοσεί συνήθως και από κάποιο συνοδό συστηματικό νόσημα, όπως το λέμφωμα, η σαρκοείδωση, το σύνδρομο Sjorgen, η κοκκιωμάτωση Wagener, η σκληρωτική ιδιοπαθής φλεγμονή, η νόσος IgG4 καθώς και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα. Εξαιτίας της πιθανούς συνυπάρχουσας νόσου, συστήνεται αρκετές φορές βιοψία για να βοηθήσει στην καλύτερη διάγνωση και στον αποκλεισμό κακοήθειας στην περιοχή», αναφέρει ο γιατρός.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της φλεγμονής είναι ο πόνος, οφθαλμικός ερεθισμός και διόγκωση (οίδημα) στην περιοχή του δακρυϊκού αδένα, που γίνεται ευαίσθητος και ψηλαφητός.
Κατά την εξέταση με αξονική τομογραφία τα ευρήματα δείχνουν διόγκωση του δακρυϊκού αδένα και παρουσιάζει ανώμαλα όρια. Η δακρυοαδενίτιδα διαχωρίζεται σε μικροβιακή, ιογενή ή αυτοάνοση και περιλαμβάνει και τις παθήσεις που αναφέρονται ως συνοδά συστηματικά νοσήματα.