Το λίπος γύρω από τη μέση, που συχνά συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ, χτίζεται αργά αλλά σταθερά και προτού καλά-καλά το καταλάβουμε η κοιλιά μας κρέμεται πάνω από το τζιν.

Στη συνέχεια αναρωτιόμαστε πώς θα απαλλαγούμε γρήγορα από την περιβόητη «μπυροκοιλιά», αλλά ευτυχώς οι ειδικοί έχουν για μας μερικές κορυφαίες συμβουλές, ώστε να προλάβουμε να εμφανιστούμε στην πλαζ με επίπεδη κοιλιά.

Έχει μεγάλη σημασία να προσπαθήσουμε κι όχι μόνο για την εξωτερική μας εμφάνιση. Σύμφωνα με το Harvard Health, το λίπος στην κοιλιά που περικλείει το συκώτι και άλλα ζωτικά όργανα, γνωστό και ως σπλαχνικό λίπος αυξάνει τον κίνδυνο παθήσεων όπως ο διαβήτης, διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερίνη και ηπατικά προβλήματα.

Περιορίζουμε τους αμυλούχους υδατάνθρακες


Πετώντας τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες έξω από τη διατροφή μας θα μειώσουμε σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων, επιταχύνοντας την διαδικασία απώλειας βάρους και μειώνοντας το ανεπιθύμητο λίπος στην κοιλιά.

Επομένως, αν προσπαθούμε να αποκτήσουμε μια επίπεδη κοιλιά τροφές όπως το ψωμί, οι πατάτες και τα γλυκά ή αλμυρά αρτοσκευάσματα δεν έχουν θέση στο πλάνο διατροφής μας.

Επενδύουμε στη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης


Ο συγκεκριμένος τύπος άσκησης συνδέεται με θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση του σπλαχνικού και του κοιλιακού λίπους. Οι σύντομες πλην δυναμικές προπονήσεις με μικρά διαλείμματα, επιφέρουν αποτελέσματα εξίσου σπουδαία με ένα πρόγραμμα μιάμισης ώρας, ενώ συμβάλλουν στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση των επιπέδων ζαχάρου στο αίμα.

Βασίζουμε τη διατροφή μας σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση τουλάχιστον 25-30 γραμμαρίων πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα. Γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη μας κρατούν χορτάτους για ώρες, με αποτέλεσμα να τρώμε μικρότερες μερίδες και να προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες.

Επιπλέον η πρωτεΐνη συμβάλλει στη σταθεροποίηση του ζαχάρου στο αίμα, αποτρέποντας τις ενεργειακές κρίσεις και τις ξαφνικές και ανεξέλεγκτες λιγούρες για γλυκό.

Εννέα καταπληκτικές τροφές που δίνουν την πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε με τον πιο υγιεινό τρόπο
«Πρώτα τα τρόφιμα» και μετά οι σκόνες υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε μέθοδο μας βοηθά να περιορίσουμε το αλκοόλ


Τα αλκοολούχα ποτά είναι γεμάτα κενές θερμίδες, μας αφυδατώνουν και μας ανοίγουν την όρεξη για αμαρτωλές επισκέψεις στο ψυγείο. Επιπλέον το σώμα μας ταξινομεί το αλκοόλ ως τοξίνη και διακόπτει τη διαδικασία της καύσης λίπους, προκειμένου να δώσει προτεραιότητα στον μεταβολισμό του κρασιού, της μπύρας ή των κοκτέιλ που καταναλώνουμε.

Όλοι αυτοί οι λόγοι καθιστούν το αλκοόλ απαγορευτικό για κάποιον που αγωνίζεται να χάσει βάρος και να επιτύχει τον στόχο μιας επίπεδης κοιλιάς.

Mένουμε διαρκώς ενυδατωμένοι


Ενυδατώνοντας τον οργανισμό μας κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη μείωση του σπλαχνικού λίπους. Πώς γίνεται αυτό; Μερικές φορές, ο εγκέφαλός νομίζει πως πεινάμε ενώ στην πραγματικότητα, είμαστε απλώς διψασμένοι. Αυτή η εσωτερική «παρερμηνεία» των αναγκών μας οδηγεί στο ακατάπαυστο τσιμπολόγημα που ανεβάζει το νούμερο στη ζυγαριά.

Πίνοντας νερό όλη ημέρα θα γνωρίζουμε πότε η πείνα μας είναι πραγματική ενώ τα υγρά θα κρατήσουν το στομάχι μας γεμάτο για περισσότερες ώρες, περιορίζοντας τις εξάρσεις πείνας. Συν τοις άλλοις το νερό τροφοδοτεί κάθε διαδικασία που συντελείται στο σώμα μας, συμπεριλαμβανομένου ενός δραστήριου και αποτελεσματικού μεταβολισμού.