Ο γερμανικός όμιλος επανέρχεται με διευκρινίσεις στα φιλόδοξα σχέδιά του για την ηλεκτροκίνηση τα οποία συνοψίζονται στην ανάδειξή του ως «παγκόσμιου ηγέτη της ηλεκτροκίνησης», τίτλος που κατά κάποιο τρόπο θα
Σύμφωνα με τις συστάσεις λοιπόν, η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση η οποία αναμένεται να επιφέρει την μεγαλύτερη αλλαγή που έχει συντελεστεί ποτέ στην ιστορία του ομίλου, θα ξεκινήσει από το 2020 οπότε και αναμένεται το πρώτο μοντέλο του είδους με τα διακριτικά της VW και το I.D ως μέρος της ονομασίας του.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της VW αναμένεται να ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η γερμανική φίρμα με την παρουσίαση του αντίστοιχου πρωτότυπου που εγκαινίασε τη σειρά των I.D. concept cars από την έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας πέρυσι το Σεπτέμβριο.

Επίσης όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το νέο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Zwickau θα έχει ως αφετηρία μια νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα αναλάβουν να κινούν το ηλεκτρικό μοτέρ αναμένεται να εξασφαλίζουν αυτονομία μεταξύ 400 και 600 χλμ.

Εκτός από τις δυνατότητές του, το ηλεκτρικό μοντέλο χαρακτηρίζεται από τη γερμανική φίρμα ως ένα από τα πλέον σημαντικά της φίρμας, αντίστοιχου κύρους με το Golf ή το Beetle.
Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας θα ακολουθήσουν άλλα τρία αντίστοιχης τεχνολογίας τα οποία αναμένονται έως το 2025, ενώ σε επίπεδο ομίλου, το VW Group έχει «υποσχεθεί» 30 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα με ορίζοντα επίσης το 2025 και στόχο ενός εκατομμυρίου πωλήσεων ετησίως.