Σίγουρα σας έχει τύχει να είστε εν ώρα εργασίας και να σας πιάνει αυτό το αίσθημα της απόλυτης βαρεμάρας που πολλές φορές συνοδεύεται από ατελείωτο scroll down κινητό ή στον υπολογιστή.

Και μπορεί τα αφεντικά να πιστεύουν ότι η βαρεμάρα κάνει κακό στη δουλειά, ωστόσο κάνετε λάθος, μιας και φαίνεται ότι η τεμπελιά είναι άκρως απαραίτητη.
Ο Σκοτ Μπάρι Κάουφμαν και η Κάρολιν Γκρέγκορι σε έκθεση με τίτλο «Στελέχη, προστατεύστε τον ιδιωτικό σας χρόνο» στο Harvard Business Review αναφέρουν πως το να αφήνεστε στις σκέψεις σας είναι δημιουργικότατο.

Γιατί δεν είναι κακό να βαριέσαι στη δουλειά
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, το να αφήνεστε για λίγο και να μην κάνετε αυτό που πρέπει ή να μην συγκεντρώνεστε στη δουλειά δεν είναι κακό. Κάθε άλλο, καθώς σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η τεμπελιά αποτελεί μία δημιουργική φάση από την οποία προκύπτουν ιδέες, καθώς βυθίζεστε στα συναισθήματα και τις σκέψεις σας.

«Τείνουμε να βλέπουμε τον χρόνο που περνάμε μόνοι μας ως σπατάλη χρόνου ή ένδειξη για αντικοινωνική συμπεριφορά και μελαγχολική προσωπικότητα. Αντιθέτως, όμως, θα έπρεπε να το θεωρούμε ως σημάδι συναισθηματικής ωριμότητας και υγιούς ψυχολογικής ανάπτυξης», γράφουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές. Μάλιστα, συστήνουν σε επαγγέλματα που χρειάζονται δημιουργικές ιδέες, οι εργαζόμενοι να κάνουν μια βόλτα και να παίρνουν όλη την άδεια που δικαιούνται.