Μια ιδιαίτερη εμπειρία προσφέρει με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου η Airbnb.

Η γνωστή εταιρία χαρίζει σε ένα τυχερό ζευγάρι μια διαμονή στο «Σπίτι της Ιουλιέτας» στη Βερόνα. Πρόκειται για το γνωστό κτίριο με το διάσημο μπαλκόνι όπου γυρίστηκε το 1968 η ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Το ζευγάρι θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να περάσει μια νύχτα στο ρομαντικό αυτό σπίτι. Το κτίριο λειτουργούσε ως μουσείο ωστόσο τα τελευταία χρόνια η Airbnb το έχει μεταμορφώσει σε μια πολυτελή επιλογή ενοικίασης για τους τουρίστες.

Ο Σαίξπηρ, δεν διευκρίνισε ποτέ τον ακριβή τόπο στον οποίο βρισκόταν το σπίτι της Ιουλιέτας. Ωστόσο, το κτίριο έχει μια σύνδεση με τις οικογένειες Cappelletti και Montecchi, τα ονόματα των οποίων είναι εντυπωσιακά όμοια με αυτά του έργου, Montagues και Capulet (Μοντέγοι και Καπουλέτοι).

Με το πέρασμα του χρόνου, μεγάλωσε η πεποίθηση ότι εκεί γεννήθηκε η Τζουλιέτα Καπουλέτι και το 1907 ο Δήμος της Βερόνας αποφάσισε να αγοράσει ένα τμήμα του συγκροτήματος.




Το ζευγάρι θα κοιμηθεί στο κρεβάτι της Ιουλιέτας, όταν φτάσει στο σπίτι θα το περιμένει ένας μπάτλερ.

Ο βραβευμένος με δυο αστέρια Michelin, Giancarlo Perbellini, θα τους μαγειρέψει ένα πολυτελές δείπνο.

Ο Διαγωνισμός

Χιλιάδες γράμματα που απευθύνονται στην Ιουλιέτα, φτάνουν κάθε χρόνο στο Casa di Giulietta από κόσμο που θρηνεί για τη χαμένη αυτή αγάπη. Επομένως,για να κερδίσουν τον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι πρέπει να γράψουν ένα γράμμα και να μοιραστούν την δική τους οδυνηρή ερωτική ιστορία. 


Ο δήμαρχος του δήμου της Βερόνας, Federico Sboarina, δήλωσε: «Το σπίτι της Ιουλιέτας είναι το σημαντικότερο μουσείο στην πόλη της Βερόνας, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Η συνεργασία με την Airbnb φέρνει στη ζωή τη γνωστή Σαιξπηρική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας με τρόπο που ποτέ δεν ξαναέγινε».