Σάλο έχει προκαλέσει η αποχώρηση του παρουσιαστή της εκπομπής «Good Morning Britain» Πιρς Μόργκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV, στον απόηχο της συνέντευξης - «βόμβας» του ζεύγους Χάρι - Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρι, που κορύφωσε τη διαβόητη κόντρα του δημοσιογράφου με τη Δούκισσα του Σάσσεξ.

Ωστόσο, ο παρουσιαστής δεν έριχνε πάντα… φαρμάκι για τη Μέγκαν, ενώ θα μπορούσε κάποιος να πει ότι κάποτε ήταν και θαυμαστής και φίλος της.

Πώς ξεκίνησε η περίπλοκη σχέση τους

Η σχέση του Μόργκαν με τη Μέγκαν Μαρκλ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το 2015, όταν ακολουθούσαν ο ένας τον άλλον στο «Twitter», επικοινωνώντας μάλιστα σε τακτική βάση.

Αλλά έναν χρόνο αργότερα, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν όταν η Μαρκλ φέρεται να άρχισε να… ξεκόβει τον Μόργκαν μετά από μια νυχτερινή έξοδο των δυο τους στο Λονδίνο, την ίδια ημέρα που η ηθοποιός φέρεται να γνώρισε τον τωρινό της σύζυγο, Πρίγκιπα Χάρι.

«Σε αυτό το σημείο, είχα πράγματι παρανοήσει ότι ήμασταν φίλοι. Έκανα λάθος», είχε γράψει ο Μόργκαν στην «Daily Mail» το 2018.

«Γνώρισε τον πρίγκιπα Χάρι σε δείπνο εκείνο το βράδυ, πήγε σε ένα σόλο ραντεβού μαζί του το επόμενο βράδυ και δεν ξανάκουσα από αυτήν. Ούτε μία λέξη».

Πρώτα φίλοι, μετά εχθροί

Παρά το «σνομπάρισμα», ο Μόργκαν αρχικά υπερασπίστηκε τη Μέγκαν, όταν δημοσιοποιήθηκε η σχέση της με τον Πρίγκιπα.

«Φιλόδοξη για την καριέρα της ως ηθοποιός, ναι. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό, και είναι πραγματικά ταλαντούχα όπως ήδη γνωρίζουν οι θαυμαστές της», έγραφε ο Μόργκαν στη στήλη του τον Δεκέμβριο του 2016.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι φαίνεται να έχει μια πραγματική και συγκινητική ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη και τα πιο φτωχά και ευάλωτα μέλη του.

Αλλαγή σκηνικού

Ωστόσο, οι θετικές κριτικές του Μόργκαν δεν κράτησαν πολύ, με τον δημοσιογράφο να αρχίζει να αλλάζει γνώμη για τη Μαρκλ το 2018, τη χρονιά που εκείνη και ο πρίγκιπας Χάρι παντρεύτηκαν.

«Η Μέγκαν Μαρκλ είναι μια εγωκεντρική επαγγελματίας ηθοποιός που έχει κατασταλάξει στον ρόλο της ζωής της και είναι αποφασισμένη να τον “αρμέξει” για όσο αξίζει», έγραφε ο Μόργκαν εκείνη την εποχή.

Έκτοτε, ο Μόργκαν υπήρξε σταθερά σκληρός επικριτής της Μαρκλ.

Σημείο καμπής

Η κατάσταση έφτασε σε αποκορύφωμα μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη στην Όπρα, με τον Μόργκαν να αποχωρεί από το σετ της εκπομπής «Good Morning Britain» κατά τη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με τον συνάδελφό του Άλεξ Μπέρεσφορντ.

Ο Μόργκαν ήταν ανοιχτά επικριτικός για την απόφαση της Μέγκαν και του Χάρι να παραχωρήσουν συνέντευξη για την εμπειρία τους με τη βασιλική οικογένεια, κάνοντας λόγο για ένα «2ωρο σκουπίδι» και «μια απολύτως επαίσχυντη προδοσία της Βασίλισσας και της βασιλικής οικογένειας».

Ο Μπέρεσφορντ τότε επιτέθηκε στον Μόργκαν για τις σκληρές απόψεις του για το βασιλικό ζευγάρι, λέγοντας:

«Καταλαβαίνω ότι δεν σου αρέσει η Μέγκαν Μαρκλ. Το έχεις καταστήσει τόσο ξεκάθαρο αρκετές φορές σε αυτή την εκπομπή και καταλαβαίνω ότι είχες μια προσωπική σχέση με τη Μέγκαν Μαρκλ και σε ξέκοψε».

«Έχει πει τίποτα εκείνη για σένα αφότου σε ξέκοψε; Έχει το δικαίωμα να σε ξεκόψει εάν το θέλει. Και όμως συνεχίζεις να την “θάβεις”», πρόσθεσε.

Ο Μόργκαν αποχώρησε τότε από το σετ, αποκαλώντας τα λόγια του συναδέλφου του «διαβολικά».

Αργότερα έγραψε στο Twitter ότι απλώς «ενοχλήθηκε» από τα σχόλια του Μπέρεσφορντ, οπότε «πήγε λίγο για να ηρεμήσει και επέστρεψε για να ολοκληρώσει τη συζήτηση».

Παραίτηση

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο Μόργκαν παραιτήθηκε.

«Έπειτα από συζητήσεις με το ITV, ο Πιρς Μόργκαν αποφάσισε ότι είναι τώρα η στιγμή να αποχωρήσει από το Good Morning Britain», ανακοίνωσε το ITV.

«Το ITV αποδέχθηκε την απόφαση αυτή και δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο».

Λίγο μετά την αποχώρησή του, ο Μόργκαν συνέχισε να ρίχνει το… φαρμάκι του για τη Μαρκλ, λέγοντας ότι ακόμα δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς της εναντίον της βασιλικής οικογένειας.

Το επόμενο πρωί είπε στους δημοσιογράφους:

«Δεν πιστεύω σχεδόν τίποτα από όσα βγαίνουν από το στόμα της και νομίζω ότι η ζημιά που έχει κάνει στη βρετανική μοναρχία και στη βασίλισσα σε μια στιγμή που ο πρίγκιπας Φίλιππος βρίσκεται το νοσοκομείο είναι τεράστια και ειλικρινά άξια περιφρόνησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρκλ υπέβαλε επίσημη καταγγελία στο ITV αφού ο Μόργκαν ισχυρίστηκε ότι η δούκισσα ψεύδεται σχετικά με τις εμπειρίες της στο Παλάτι.