Η κηδεία του παππού τους πρίγκιπα Φιλίππου και τα γενέθλια του πρίγκιπα Άρτσι δεν ήταν αρκετά για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ Χάρι και Ουίλιαμ. 

Μολονότι τα δύο τελευταία μεγάλα γεγονότα για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας έδειξαν ότι οι δύο πρίγκιπες άφησαν πίσω τις διαφορές τους και ξεπέρασαν τους τριγμούς που προκάλεσε  η συνέντευξη που έδωσαν οι Sussex στην Όπρα, στην οποία εξαπολύσαν δριμύ κατηγορώ εναντίον τόσο του Ουίλιαμ και της Κέιτ, όσο και στη βασιλική οικογένεια, κάτι τέτοιο μάλλον δεν συμβαίνει.

Όλα δείχνουν να επιβεβαιώνουν ότι οι δύο τους, στην επερχόμενη αποκάλυψη του αγάλματος εις μνήμη της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα, τον Ιούλιο- για την επέτειο των 60 χρόνων της, πρόκειται να εκφωνήσουν δύο διαφορετικές ομιλίες χωρίς να ακολουθούν την ίδια γραμμή.

Κάτι που τα βρετανικά tabloids εξέλαβαν ως «αγεφύρωτη ρήξη» μεταξύ των δύο, και οι ομιλίες θα αποτελέσουν αφορμή για να αποδείξουν την διαφορετικότητά τους, «δεν βρίσκονται στην ίδια σελίδα», σημειώνουν οι βρετανοί ανταποκριτές.