Τη βύθιση ενός ελληνικού πλοίου ή την κατάρριψη ενός μαχητικού φέρεται να ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τους στρατηγούς του σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Welt.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα, επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πήγες, πριν από μερικές ημέρες ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του στην Άγκυρα, να προχωρήσουν στη βύθιση ελληνικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο, με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες σ’ ανθρώπινες ζωές.

«Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

welt-erdogan


H ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ANADOLU

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, το τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Αnadolu ακολουθώντας το παραλήρημα του Ερντογάν ανέφερε πως «Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης».

Το πρακτορείο δημοσιεύονταν έναν… δικό του χάρτη, υποστηρίζει τις θέσεις της Άγκυρας για τα ελληνικά νησιά, που, όπως υποστηρίζει η Τουρκία, θα πρέπει να μην διαθέτουν στρατό.

Ειδικότερα, το τουρκικό πρακτορείο δημοσιεύει έναν χάρτη, στον οποίο σημειώνει μια σειρά από ελληνικά νησιά, από τη Λέσβο και τη Χίο, ως τη Σάμο, την Κω, τη Νίσυρο, την Κάρπαθο και τη Ρόδο, στα οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων, στις οποία αναφέρεται πως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα.

praktoreio-anadolu-xartis-ellinika-nisia_2