Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πιστεύουν πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν, αν δει πως η αντίσταση των Ουκρανών στο Κίεβο παραμένει σθεναρή, θα θέσει σε εφαρμογή το εναλλακτικό σχέδιο για να κάμψει την αντίσταση τους. Θα καταλάβει το Κίεβο με 10.000 αλεξιπτωτιστές.

Πολιορκείται το Κίεβο

Μάλιστα αναφέρεται πως αρχικά το σχέδιο προβλέπει την πολιορκία και το σφυροκόπημα του Κιέβου από τεθωρακισμένα και τανκς προκειμένου να υποστεί καθοριστικό πλήγμα η ουκρανική άμυνα. Μετά οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις θα εισέλθουν και να καταλάβουν ένα αεροδρόμιο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την επόμενη φάση του σχεδίου εισβολής στο Κίεβο.

Στη συνέχεια οι 10.000 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα μπορέσουν να καταλάβουν το Κίεβο, καθώς δεν θα υπάρχει σοβαρή αμυντική αντίσταση από τους Ουκρανούς.

Μόλις πέσει το Κίεβο οι Ρώσοι στρατιώτες θα εντοπίσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τους υπουργούς και τους βουλευτές του, θα τους συλλάβουν και θα τους υποχρεώσουν να υπογράψουν μια ειρηνευτική συμφωνία που θα παραδώσει τον έλεγχο της χώρας στη Ρωσία τερματίζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παράλληλα οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να επιδοθούν σε βομβαρδισμούς και επιθέσεις δολιοφθοράς σε δίκτυα ηλεκτροδότησης και υποδομές. Στόχος τους θα είναι να σπείρουν τον πανικό και να αναγκάσουν τους Ουκρανούς πολίτες να τραπούν σε φυγή, κάτι θα δυσκολέψει τις κινήσεις του ουκρανικού στρατού.

Αλεξιπτωτιστές και στο Τσερνόμπιλ

Παράλληλα η Ρωσία θα αναπτύξει δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για την φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας. Μάλιστα διευκρίνισε πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον σταθμό είναι κανονικά, ενώ πρόσθεσε ότι από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 118 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.