Απάντηση στις φήμες για τον θάνατό του έδωσε ο Καναδός sniper Wali, ο θρυλικός σκοπευτής που διακρίθηκε στους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ και μετέβη εθελοντικά στην Ουκρανία για να βοηθήσει τους αμυνόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες είχε κυκλοφορήσει η είδηση, από ρωσικούς κύκλους, ότι ο Wali είναι νεκρός. Το γεγονός ωστόσο γρήγορα διαψεύστηκε, καθώς ο διάσημος sniper έδωσε συνέντευξη στο Global News προκειμένου να απαντήσει στις ανυπόστατες φήμες.

Ο Καναδός μίλησε από περιοχή του Κιέβου στο Global News και μεταξύ άλλων είπε ότι «τρώει καλά, είναι ξεκούραστος και είναι πολύ καλά». Αν και δηλώνει πως δεν ξέρει από πού προήλθαν οι φήμες, είπε ότι ήταν έκπληξη για αυτόν όταν βγήκε από την πρώτη γραμμή πριν από αρκετές ημέρες. «Ήμουν το τελευταίο άτομο που έμαθε τα νέα ότι ήμουν νεκρός», τόνισε χαρακτηριστικά.


«Είναι τρολάρισμα»

«Νομίζω ότι είναι απλώς τρολάρισμα. Αλλά νομίζω ότι είναι περίεργο γιατί μετά από λίγο ο εχθρός θα χάσει την αξιοπιστία του με αυτήν την προπαγάνδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί σπρώχνουν τέτοια ψέματα. Είναι αρκετά προφανές γιατί μετά από λίγες μέρες βγαίνω έξω και λέω σε όλους ότι είμαι ζωντανός», πρόσθεσε.

Ο Wali αποκάλυψε ότι τις τελευταίες μέρες ξεκουράζεται καθώς είναι άρρωστος. Είπε ότι τον ταλαιπωρεί ένας βήχας, αλλά θα επιστρέψει στην πρώτη γραμμή τα επόμενα 24ωρα.

Στη συνέχεια τόνισε ότι πολεμά δίπλα στις «φοβερές» Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις τελευταίες ημέρες η ομάδα του έκανε «προελάσεις εναντίον του εχθρού» στην περιοχή στην οποία πολεμούσαν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι κάποιοι από την ομάδα του είχαν πυροβολήσει ανθρώπους αλλά ο ίδιος δεν είχε χρησιμοποιήσει το όπλο του ακόμα.

«Με σημάδεψε τανκ»

«Αυτός ο πόλεμος είναι σαν να παίζεις σκάκι χωρίς να ξέρεις τι είναι τα άλλα πιόνια. Ξέρεις λίγο αλλά όχι αρκετά. Συναντηθήκαμε με τους Ρώσους σε πολύ κοντινή απόσταση, στα 50 μέτρα, και σε εκείνο το σημείο ήξεραν ότι ήμασταν εκεί. Ήμουν σε ένα σπίτι όπου πυροβόλησαν το δωμάτιο ακριβώς δίπλα μου με οβίδες από ένα τανκ, ήμουν περίπου τρία μέτρα μακριά. Ήμασταν τυχεροί. Τώρα ξέρω πώς είναι να σε σημαδεύει ένα τανκ», αποκάλυψε.

Στο τέλος της συνέντευξής του, ο Wali αποκάλυψε ότι οι Ρώσοι πυροβολούν εν ψυχρώ τα σκυλιά, όταν γαβγίζουν για να μην προδίδουν τις θέσεις τους.