Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και θα επιτρέψει τελικά στον γιο του, πρίγκιπα Χάρι να φορέσει την στρατιωτική του στολή, κατά τη διάρκεια ειδικής αγρυπνίας προς τιμή της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι πρόκειται να συμμετάσχουν σε ειδική αγρυπνία προς τιμή της βασίλισσας Ελισάβετ το Σάββατο. Τα δύο αδέρφια φέρονται να συμμετάσχουν μαζί με τα άλλα έξι εγγόνια της βασίλισσας σε μια ειδική 15λεπτη ολονυκτία στο Γουεστμίνστερ Χολ. Πιστεύεται ότι τα 8 εγγόνια θα αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα καθώς θα στέκονται σιωπηλά δίπλα στο φέρετρο της Μεγαλειότητάς της – σε μια σκηνή που θα θυμίζει την αγρυπνία των πριγκίπων.

Υπενθυμίζεται πως στο ειδικό μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στον καθεδρικό ναό St Giles’ στο Εδιμβούργο, ο βασιλιάς Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ, στέκονταν γύρω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Γιατί ο Κάρολος άλλαξε γνώμη και θα επιτρέψει στον Χάρι να βάλει στρατιωτική στολή

Και τώρα, σύμφωνα με την Mirror, ο πρίγκιπας Χάρι θα μπορέσει να φορέσει ξανά τη στρατιωτική του στολή στην ειδική αυτή εκδήλωση, μετά από τη στροφή του παλατιού. Να σημειωθεί πως ο δούκας του Σάσεξ, μέχρι τώρα, δεν μπορούσε να φορέσει την στολή του, μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από τα βασιλικά του καθήκοντα. Και μάλιστα, προχθές, στην πομπή για την μεταφορά του φέρετρου της βασίλισσας Ελισάβετ στο Γουεστμίνστερ Χολ, ο Χάρι και ο Άντριου ξεχώριζαν από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας καθώς φορούσαν γκρι κοστούμια με τα παράσημά τους.

Ωστόσο, ξέσπασε καβγάς μετά από πληροφορίες πως ο πρίγκιπας Άντριου, στον οποίο επίσης έχει απαγορευτεί να φορά τη στολή του μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση, θα του επιτραπεί να βάλει την στρατιωτική του περιβολή στην σημερινή ολονυκτία.

kkjk

Βέβαια, πηγές προσκείμενες στους Σάσεξ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επέμειναν ότι η στροφή του παλατιού δεν έγινε μετά από πίεση του Χάρι. Συγκεκριμένα, ο Όμιντ Σκόμπι, ο συγγραφέας της βιογραφίας του ζευγαριού, ισχυρίστηκε πως το Παλάτι «υποχώρησε στο κοινό αίσθημα», καθώς «χιλιάδες» παραπονέθηκαν για την απόφαση να «απαγορευτεί στον Χάρι και όχι στον Άντριου» να φορέσει την στρατιωτική του στολή. Μια άλλη βασιλική πηγή, αποκάλυψε χθες στη Mirror πως «επικράτησε η κοινή λογική».

Σύμφωνα με την Mirror, ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να έλαβε λοιπόν ειδική άδεια για να φορέσει στρατιωτική περιβολή στην αγρυπνία του Σαββάτου. Ωστόσο, δεν είναι σαφές τι στολή θα φορέσει, δεδομένου ότι δεν κατέχει πλέον θέση στο στρατό.

Με στρατιωτική στολή σήμερα ο Άντριου - Ως τελευταίο δείγμα σεβασμού στη μητέρα του

Από την άλλη, ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος επίσης αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα στον απόηχο του σεξουαλικού σκανδάλου του Τζέφρι Επστάιν, θα λάβει ειδική άδεια για να φορέσει τη στρατιωτική του στολή σήμερα το βράδυ. Η εξαίρεση έγινε, ως «τελευταίο δείγμα σεβασμού» για τη μητέρα του και αναμένεται να φορέσει την στρατιωτική στολή του αντιναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού – τον μοναδικό στρατιωτικό βαθμό που εξακολουθεί να κατέχει.

Η απόφαση να επιτραπεί στον πρίγκιπα Άντριου να φορέσει στρατιωτική στολή, ενώ στον Χάρι όχι, είχε προκαλέσει αντιδράσεις, με τον ίδιο τον Χάρι να εκδίδει μια αιχμηρή δήλωση αναφερόμενος στο θέμα και λέγοντας ότι η δεκαετής θητεία του «δεν καθορίζεται από τη στολή που φοράει». Εκπρόσωπος του δούκα του Σάσεξ, δήλωσε: «Η δεκαετής στρατιωτική του θητεία δεν καθορίζεται από τη στολή που φοράει και ζητάμε με σεβασμό να παραμείνει η προσοχή στο θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ».

Τα 8 εγγόνια της βασίλισσας θα αποτίσουν φόρο τιμής αύριο

Την ίδια ώρα, μια άλλη πηγή δήλωσε χθες το βράδυ στην Mirror: «Ήταν μια γελοία κατάσταση, δεδομένου ότι ο δούκας του Σάσεξ έχει υπηρετήσει την χώρα του και είναι ένα ιδιαίτερα σεβαστό μέλος των ενόπλων δυνάμεων με όλα όσα έχει κάνει για τους βετεράνους. Είναι σημαντικό τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ να αισθάνονται όλα ευπρόσδεκτα και άνετα καθώς θα θρηνούν μαζί την αγαπημένη τους γιαγιά».

Τα άλλα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, συμπεριλαμβανομένων της Βεατρίκης, της Ευγενίας, της Ζάρα Τίνταλ και του Πίτερ Φίλιπς και της Λαίδη Λουίζ και του Τζέιμς, είναι επίσης κατανοητό πως θα αποτελέσουν μέρος της τιμητικής φρουράς στην ειδική τελετή το βράδυ του Σαββάτου.