Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση μίας 33χρονης ιρανής αθλήτριας η οποία την Κυριακή εμφανίστηκε να αγωνίζεται χωρίς μαντήλα στους Ασιατικούς αγώνες που διεξήχθησαν στην Σεούλ.

Η Ιρανή αθλήτρια Ελνάζ Ρεκάμπι αγωνίστηκε στη Σεούλ χωρίς να φοράει μαντίλα και πληροφορίες αναφέρουν πως οι φίλοι της δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της από την ημέρα των αγώνων.

Σύμφωνα με το Mega, με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται στο Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, η Ρεκάμπι θέλησε να δείξει τη στήριξή της στο κίνημα και επέλεξε να αγωνιστεί στο Ασιατικό πρωτάθλημα αναρρίχησης δίχως να φορά μαντίλα.

Από την πλευρά της η πρεσβεία του Ιράν στη Νότια Κορέα αναφέρουν ότι η Ρεκάμπι αναχώρησε σήμερα από τη Σεούλ για την Τεχεράνη, ενώ αρνήθηκε όλες τις «ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση» που αφορούν την αθλήτρια.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Mega

Η απολογία της

Η Ιρανή αθλήτρια Ελνάζ Ρεκαμπί προχώρησε σε δημόσια απολογία για το γεγονός ότι αγωνίστηκε στους Ασιατικούς Αγώνες Αναρρίχησης στη Σεούλ χωρίς να φοράει τo χιτζάμπ της. Μετά την εμφάνισή της στους αγώνες, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα της διασποράς, τα ίχνη της προσωρινά χάθηκαν.

Ώρες αργότερα η Ελνάζ Ρεκαμπί δημοσίευσε σε story στο Instagram της κείμενο όπου ζητούσε συγγνώμη για «τις ανησυχίες που προκάλεσε» και εξήγησε ότι το χιτζάμπ της «αντιμετώπισε κατά λάθος ένα πρόβλημα, όταν η ίδια κλήθηκε απροσδόκητα να αγωνιστεί νωρίτερα από το πρόγραμμα στον τελικό του Ασιατικού Πρωταθλήματος».
irani-athlitria
Το μεγαλύτερο μέρος της απολογίας της