Απειλές κατά της Πολωνίας «εκτόξευσε» ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, λέγοντας ότι η Πολωνία «θα εξαφανιστεί μαζί με τον ηλίθιο πρωθυπουργό της» σε περίπτωση σύρραξης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Πιο αναλυτικά, μετά τα υποτιμητικά σχόλια κατά Αμερικανών πολιτικών, που χαρακτήρισε «φρικιά» και «πουτ@ν@ς γιους¬» και κατά των Εμανουέλ Μακρόν, Όλαφ Σολτς και Μάριο Ντράγκι, που αποκάλεσε «λάτρεις βατράχων, λουκάνικου και σπαγγέτι» με αφορμή την επίσκεψή τους στο Κίεβο τον περασμένο Ιούνιο, αυτή τη φορά στο σταυρόνημα του Μεντβέντεφ μπήκε ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Ουκρανίας, η Πολωνία και ο πρωθυπουργός της.

«Πυρά» Μεντβέντεφ κατά Μοραβιέτσκι

Όπως σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του Πούτιν σε ανάρτησή του στο Twitter: «Κάποιος ηλίθιος, ονόματι Ματέους Μοραβιέτσκι, είπε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήξει τη Ρωσία κι ότι δεν ανησυχία για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, γιατί η τελευταία σύντομα θα ηττηθεί.

Δεν ξέρω ποιος θα νικήσει ή θα χάσει σε έναν τέτοιο πόλεμο, αλλά λαμβανομένου του ρόλου της Πολωνίας ως προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η χώρα αυτή είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστεί μαζί με τον ηλίθιο πρωθυπουργό της», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Μιλώντας νωρίτερα στο NBC News ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, που έστειλε άλλα 5 MiG στο Κίεβο, είπε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να εξαπολύει επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη κι ότι τέτοιες ενέργειες δεν παραβιάζουν τυχόν συμφωνίες της με τις χώρες που την υποστηρίζουν. Σημείωσε δε ότι δεν ανησυχεί μήπως τέτοιες επιθέσεις οδηγήσουν σε άμεση ρωσο-νατοϊκή σύγκρουση επειδή «γη Ρωσία θα χάσει πολύ γρήγορα έναν τέτοιο πόλεμο και το Κρεμλίνο το γνωρίζει».