Τη θλίψη του για τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας και ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος πολιτικός του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας που τον αποχαιρέτησε μέσω social media.

«Σήμερα μας αποχαιρετά ένας μεγάλος Ιταλός», τονίζει ο Ματέο Σαλβίνι για τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Ένας από τους σπουδαιότερους σε όλους τους τομείς, από όλες τις απόψεις, χωρίς να υπάρχει άλλος όμοιός του», προσθέτει στη συνέχεια.

«Στεναχωρημένος»

«Πάνω από όλα, όμως, σήμερα χάνω έναν φίλο. Σπάνια νιώθω τόσο στεναχωρημένος ώστε να κλάψω και σήμερα είναι μια τέτοια μέρα. Κρατάω ως πολύτιμο δώρο την αξία της φιλίας σου, τις συμβουλές σου, τη γενναιοδωρία σου, τον σεβασμό σου, την ιδιοφυΐα σου», γράφει μεταξύ άλλων ο Ματέο Σαλβίνι.

«Έχεις κάνει τόσα πολλά για την Ιταλία και τους Ιταλούς, αφήνεις πίσω σου ένα δυσαναπλήρωτο κενό και από εδώ και πέρα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να συνεχίσουμε το έργο σου και να εξακολουθούμε να προχωράμε στους δρόμους που εσύ χάραξες πρώτη φορά», συνεχίζει στο μήνυμά του. «Καλό ταξίδι Σίλβιο, φίλε μου», καταλήγει το μήνυμα του Ματέο Σαλβίνι για τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.