Την πρώτη παρέμβαση έκανε σήμερα η Κίνα για τον πόλεμο στο Ισραήλ. Ειδικότερα με αντικείμενο την κρίση στο Ισραήλ και τη Γάζα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεκίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν

 «Η Κίνα ζητά τη σύγκληση μιας διεθνούς ειρηνευτικής συνόδου το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση. Το Πεκίνο προειδοποιεί επίσης ότι η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση «κλιμακώνεται και υπάρχει κίνδυνος να βγει εκτός ελέγχου».

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέο βίντεο από τις βαρβαρότητες της Χαμάς - Μέσα στο ματωμένο σπίτι οικογένειας στο κιμπούτς Κφαρ Αζά

Ο Ουάνγκ είπε στον Μπλίνκεν ότι «η Κίνα αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που βλάπτει αμάχους και καταδικάζει τις πρακτικές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων και ο Ουάνγκ σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις «σταθεροποίησης» τους.

 Κλιμάκωση βλέπει η Κίνα μετά και το τελεσίγραφο Νετανιάχου

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση της Κίνας έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με το τελεσίγραφο του Μπένιαμιν Νετανιάχου ότι το επόμενο στάδιο της επιχείρησης έρχεται.


Ειδικότερα, την ώρα που η μαζική φυγή αμάχων από τη Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφότου έληξε το τελεσίγραφο του Ισραήλ για εκκένωση, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί έξω από το σημείο.

Σε βίντεο από την συνάντηση, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: “Ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα δεν είναι ο εχθρός μας” λέει ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν έκανε καμία άλλη διευκρίνιση στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, που δείχνει μόνο τους στρατιώτες να κουνούν καταφατικά το κεφάλι, απαντώντας στην ερώτησή του Μπενιαμίν Νετανιάχουν.