Ένας νεαρός άνδρας με «σοβαρή υποθερμία» εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Ορλί της Γαλλίας, στο σύστημα προσγείωσης ενός αεροσκάφους που έφτασε από την Αλγερία, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο άνδρας εντοπίστηκε αργά το πρωί στο σύστημα προσγείωσης ενός αεροπλάνου της Air Algérie, που αφίχθη στις 10.14 τοπική ώρα στο Ορλί από το Οράν, ανέφερε η αρμόδια εισαγγελία στο AFP.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, που διευκρίνισε πως η Αστυνομία Αεροπορικών Μεταφορών ανέλαβε την έρευνα, πρόκειται για άτομο που δεν διαθέτει έγγραφα ταυτότητας, η ηλικία του εκτιμάται μεταξύ 20 και 30 ετών, ενώ μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα σήμερα, μια πηγή από το αεροδρόμιο είχε πει πως ο νεαρός άνδρας ήταν «ζωντανός, όμως η κατάσταση της υγείας του έχρηζε επείγουσας αντιμετώπισης εξαιτίας σοβαρής υποθερμίας».

Η Αστυνομία Αεροπορικών Μεταφορών επιβεβαίωσε στο AFP την παρουσία ενός «σοβαρά τραυματισμένου ανθρώπου» στο Ορλί.

Ο εντοπισμός του ατόμου έγινε «γύρω στις 10.30-11.00», πριν από τον τεχνικό έλεγχο του αεροσκάφους, ανέφερε από την πλευρά της μια πηγή με γνώση της υπόθεσης, επιβεβαιώνοντας πως ο άνδρας, ο οποίος «διακομίστηκε στο νοσοκομείο από τους πυροσβέστες», δεν έχει πεθάνει.

Πολλά περιστατικά λαθρεπιβατών που κρύβονταν στα συστήματα προσγείωσης αεροσκαφών, έναν χώρο που δεν θερμαίνεται ούτε διαθέτει μηχανισμό συμπίεσης, είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια.

Τον Απρίλιο, το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Σχίπχολ κατά την άφιξη ενός αεροσκάφους από το Τορόντο (Καναδά), που είχε νωρίτερα κάνει στάση στη Νιγηρία.

Στο ύψος πλεύσης των εμπορικών αεροσκαφών, ήτοι τα 12 χιλιόμετρα, η θερμοκρασία του αέρα βυθίζεται στους -50 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να αποβεί μοιραία.