Με το χειρότερο τρόπο μπήκε το 2024 για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, καθώς τόσο ο Βασιλιάς Κάρολος, όσο και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, μπήκαν στο νοσοκομείο για δύο προγραμματισμένα χειρουργεία. Η σύζυγος του Κάρολου και βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα, ενημέρωσε για την πορεία της υγείας και των δύο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος, θα υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα σε διορθωτική επέμβαση για διόγκωση προστάτη. Ωστόσο τα βρετανικά μέσα εστιάζουν στο τι συμβαίνει με την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη (16/01/204), ύστερα από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

Η Βασίλισσα Καμίλα μετέφερε τα νεότερα της υγείας, τόσο του Βασιλιά Καρόλου, όσο και της Κέιτ Μίντλετον: «Είναι καλά, ευχαριστώ πολύ. Ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του».

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας νοσηλεύεται για τέταρτη μέρα και λέγεται, ότι «τα πάει καλά» αναρρώνοντας μετά από τη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου.

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος θα απέχει προσωρινά από τα βασιλικά του καθήκοντα, αφού ακύρωσε τις προγραμματισμένες του δραστηριότητες, για να βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του και των παιδιών του.