Τον γύρου του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι μια ηλικιωμένη στην Κίνα αποφάσισε να αφήσει όλη την περιουσία της -ύψους 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων- στα… κατοικίδια της! Η επιλογή της κ. Liu από την Σαγκάη, που η ηλικία της δεν έχει προσδιοριστεί, έχει προκαλέσει αντιδράσεις ανοίγοντας παράλληλα μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με την ευημερία των ζώων.

Παρακάμπτοντας εντελώς τα παιδιά της, η ηλικιωμένη επιχειρηματίας -Zonglan News- αποφάσισε να αλλάξει τη διαθήκη της και να αφήσει άφησε ολόκληρη την περιουσία της, ύψους 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, στα κατοικίδιά της. Και αυτό, γιατί ένιωσε παραμελημένη από τα παιδιά της ιδιαίτερα στα τελευταία χρόνια της ζωής της και μάλιστα σε περιόδους ασθένειας. Σε πλήρη αντίθεση, η κ. Liu έβρισκε παρηγοριά και συντροφιά στα κατοικίδιά της, με αποτέλεσμα να διαθέσει τη σημαντική περιουσία της σε αυτά. Η επιλογή της αντανακλά μια αυξανόμενη τάση όπου τα άτομα θεωρούν τα κατοικίδια ζώα ως αναπόσπαστα μέλη της οικογένειας, που αξίζουν φροντίδα και παροχή.

Το εν λόγω κληρονομικό ζήτημα όμως έχει βυθιστεί σε μια νομική γκρίζα ζώνη, καθώς η νομοθεσία της Κίνας δεν αναγνωρίζει επί του παρόντος τη νομιμότητα της ανάθεσης της κληρονομιάς απευθείας σε κατοικίδια ζώα. Και αυτό έχει οδηγήσει σε ένα ενδιαφέρον νομικό «αίνιγμα», το οποίο αμφισβητεί τους παραδοσιακούς κανόνες της κληρονομιάς και της διανομής της περιουσίας. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η περίπλοκη κατάσταση, μια τοπική κτηνιατρική κλινική διορίστηκε προσωρινά για να επιβλέπει και να διαχειρίζεται την κληρονομιά των κατοικίδιων της κ. Liu. Η ρύθμιση αυτή, ωστόσο, δεν έμεινε αδιαμφισβήτητη.

Ως απάντηση σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο, οι αξιωματούχοι αναζητούν ενεργά εναλλακτικές λύσεις. Ο Chen Kai, αξιωματούχος στην εθνική έδρα του Κέντρου Καταγραφής Διαθηκών της Κίνας στο Πεκίνο, πρότεινε τον διορισμό ενός αξιόπιστου ατόμου για την επίβλεψη της κτηνιατρικής κλινικής, διασφαλίζοντας ότι τα κατοικίδια ζώα θα φροντίζονται επαρκώς σύμφωνα με τις επιθυμίες της κ. Liu.

Με πληροφορίες από Zonglan News