Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη η είδηση ότι ένα τμήμα της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), όταν ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ χτύπησε έναν από τους πυλώνες της, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και στη συνέχεια, να καταρρεύσει ένα μέρος της.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης του Μέριλαντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανακοίνωσε πως δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο, μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key.

«Ένα άτομο αρνήθηκε τις υπηρεσίες και αρνήθηκε τη μεταφορά, ουσιαστικά αυτό το άτομο δεν είχε τραυματιστεί», εξήγησε ο Τζέιμς Ουάλας. «Ωστόσο υπήρχε ένα άλλο άτομο το οποίο διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: «Πρόκειται για μια ενεργή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης»

«Πρόκειται για μια ενεργή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αυτή τη στιγμή και θα εξακολουθήσει να είναι για κάποια ώρα ακόμη», τόνισε ο Ουάλας. «Πρέπει να ερευνήσουμε μια μεγάλη περιοχή. Σε αυτή περιλαμβάνεται η επιφάνεια του νερού, ο βυθός αλλά και το κατάστρωμα του πλοίου», συνέχισε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης εκτίμησε ότι οι αρχές αναζητούν περισσότερους από επτά ανθρώπους. Νωρίτερα, άλλοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι έως και 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν βρεθεί στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Διαβάστε ακόμα: Δήμαρχος Βαλτιμόρης: ''Κηρύσσουμε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης''

Ο Ουάλας δήλωσε ότι «το σόναρ μας έχει εντοπίσει την παρουσία οχημάτων βυθισμένων στο νερό», όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει τον αριθμό τους. Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ δήλωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας είναι «μια ανείπωτη τραγωδία».

«Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειες και τους ανθρώπους που επλήγησαν, τους ανθρώπους που πρέπει να αναζητήσουμε, προς το παρόν επικεντρωνόμαστε σε αυτό», τόνισε.

Ακόμη, ο Τζέιμς Ουάλας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτηγό πλοίο Dali με σημαία Σιγκαπούρης αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι αρχές ακόμη δεν έχουν μιλήσει με τον πλοηγό του.

Τέλος, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βαλτιμόρης, ο Ρίτσαρντ Ουόρλεϊ τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη για τρομοκρατία ή ότι (η πρόσκρουση) ήταν σκόπιμη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d03qvs3jvsop)