Έξι άτομα αναζητούν οι Αρχές στο νερό, μετά την κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης, ενώ το περιστατικό φαίνεται πως είναι ατύχημα και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις.

Το πλοίο που προσέκρουσε στη γέφυρα της Βαλτιμόρης υπέστη τεχνικό πρόβλημα, λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, όπως έλεγαν και νωρίτερα ειδικοί, και η κατάρρευση της γέφυρας φαίνεται ότι σημειώθηκε αφού το πλοίο «έχασε ισχύ, έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με τη γέφυρα».


Δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, λέει το FBI


Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει σχέσεις με την τρομοκρατία, πρόσθεσε το FBI, όπως γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ. Έξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της κατάρρευσης της γέφυρας, δήλωσαν αξιωματούχοι της ακτοφυλακής σε συνέντευξη Τύπου.

Δύο διασώθηκαν, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Οικοδόμοι βρίσκονταν στη γέφυρα και εργάζονταν σε λακκούβες τη στιγμή της κατάρρευσης, δήλωσε ο κυβερνήτης Γουές Μουρ.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κινούνταν με ταχύτητα 8 κόμβων, η οποία θεωρείται γρήγορη, σημείωσαν αξιωματούχοι.

Η γέφυρα ήταν σύμφωνη με όσα ορίζει ο σχετικός κώδικας, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Μεταφορών του Μέριλαντ Πολ Βίντεφελντ δήλωσε ότι οκτώ άνθρωποι βρίσκονταν στη γέφυρα Francis Scott Key εκείνη τη στιγμή και δύο έχουν εντοπιστεί.

Το πλοίο είχε αναφέρει ότι έχασε ισχύ πριν συντριβεί στη γέφυρα στη Βαλτιμόρη - Είχε στείλει σήμα κινδύνου

Επιπλέον, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ είπε ότι το φορτηγό πλοίο ανέφερε ότι έχασε ισχύ λίγο πριν συντριβεί και προκαλέσει την κατάρρευση της γέφυρας. Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι ένα σήμα κινδύνου από το πλοίο επέτρεψε στους αξιωματούχους να περιορίσουν την κυκλοφορία στη γέφυρα πριν από τη συντριβή.

Μια προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι η συντριβή ήταν ατύχημα και ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε ο Μουρ. «Σήμερα το πρωί, η πολιτεία μας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ», είπε.

Ο κυβερνήτης κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βαλτιμόρη

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη. «Συνεργαζόμαστε με μια διυπηρεσιακή ομάδα για να αναπτύξουμε γρήγορα ομοσπονδιακούς πόρους από την κυβέρνηση Μπάιντεν», ανέφερε ο Μουρ σε ανακοίνωσή του. Ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ κήρυξε επίσης τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d03ryyc2kxkx)