Την αγάπη του για την Ελλάδα εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ρωτήθηκε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Πολιτικής του Πανεπιστημίου Georgetown για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ απήγγειλε και στίχους από το ομηρικό έπος της Ιλιάδας.

*Διαβάστε εδώ: Η πρώτη δημόσια έξοδος του πρίγκιπα Γουίλιαμ μετά τη διάγνωση της Κέιτ - Στο γήπεδο με τον γιο του Τζορτζ

Ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον του Ινστιτούτου Πολιτικής του Πανεπιστημίου Georgetown, με τίτλο «Ο Παγκόσμιος Αγώνας για τη Δημοκρατία με τον Μπόρις Τζόνσον».

Εκεί ο Έλληνας φοιτητής Θανάσης Μπασιάκος, γιος του εκλιπόντος βουλευτή και υπουργού της ΝΔ Βαγγέλη Μπασιάκου, βρήκε την ευκαιρία και ρώτησε τον Μπόρις Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο Μπόρις Τζόνσον πριν απαντήσει διευκρίνισε πως δεν έχει σπίτι στην Ελλάδα, αλλά θα ήθελε να αποκτήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του διατηρεί εξοχικό στο Πήλιο και ο ίδιος σχεδόν κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται τη χώρα μας.


Μπόρις Τζόνσον: Άρχισε να απαγγέλλει στίχους της Ιλιάδας

Μάλιστα, θέλοντας να αποφύγει την ερώτηση που έβλεπε να έρχεται, άρχισε να απαγγέλλει στίχους της Ιλιάδας, με όσους βρίσκονταν εκεί να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο, η άποψή του για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα μάλλον απογοήτευσε τους Έλληνες, καθώς διατύπωσε την ανησυχία του ότι αν τα Γλυπτά επιστραφούν στην Ελλάδα, τότε ο Βρετανικό Μουσείο, αλλά και πολλά μητροπολιτικά μουσεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ που δέχονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες, «είναι τα αποθετήρια των θησαυρών όλου του κόσμου» και «αν αρχίσουν να απογυμνώνονται συστηματικά από τους θησαυρούς που έχουν πάρει από άλλες χώρες, επιστρέφοντάς τους», τότε «θα καταστρέφονταν μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που γρήγορα και φθηνά μπορούν να διδάξουν τους νέους» για τους πολιτισμούς της αρχαιότητας.