Ένα από τα «αφανή» στελέχη του επιλέγει ο Ντόναλντ Τραμπ για την κενή θέση του επικεφαλής της επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Η επιλογή του προέδρου των ΗΠΑ είναι η 28χρονη Χόουπ Χικς, η οποία θα αναλάβει προσωρινά χρέη του επικεφαλής της επικοινωνίας της κυβέρνησης Τραμπ, βοηθώντας παράλληλα στην επιλογή του προσώπου που θα καλύψει μόνιμα το πόστο. Το έργο της αναμένεται δύσκολο, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει νέο κύμα κριτικής για τις δηλώσεις του με τις οποίες κλείνει το μάτι στη βία των ακροδεξιών οργανώσεων.

Η Χικς θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη στο επιτελείο του Τραμπ τους πρώτους μήνες της θητείας του. Με τον τίτλο της αρμόδιας για στρατηγική επικοινωνία είναι το πρόσωπο που επιλέγει σε ποια Μέσα Ενημέρωσης θα μιλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, η Χόουπ Χικς είχε διατελέσει εκπρόσωπός του, ενώ εργάζεται στενά τόσο με την κόρη του προέδρου, Ιβάνκα, όσο και με τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου δίπλα στον πεθερό του.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση του επικεφαλής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου έχει μετατραπεί σε... ηλεκτρική καρέκλα, καθώς από αυτήν παραιτήθηκεα αρχικά ο Σον Σπάισερ, ενώ ακολούθησε ο Άντονι Σκαραμούτσι, που «άντεξε» μόλις 10 μέρες στο πόστο.