Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στα γραμματοκιβώτια των γραφείων του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας που επικαλούνται οι New York Times.

Οι αρχές της αστυνομίας, μάλιστα, εκτιμούν πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι παρόμοιοι με εκείνον που εντοπίστηκε τη Δευτέρα στο ταχυδρομικό κουτί δισεκατομμυριούχου Τζορζτ Σόρος έξω από την οικία στη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε «πρόσωπα που προστατεύονται» από την υπηρεσία. Ένα άτομο που ελέγχει την αλληλογραφία για το γραφείο της Κλίντον εντόπισε τον εκρηκτικό μηχανισμό την σήμερα. Όπως ανακοίνωσαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι αρχές μπλόκαραν τα ύποπτα πακέτα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το πακέτο προοριζόταν για το σπίτι της. Ένας παρόμοιος εστάλη στο γραφείο του Ομπάμα και εντοπίστηκε από τη Μυστική Υπηρεσία στην Ουάσινγκτον.

Ωστόσο ο εκπρόσωπός της μυστικής υπηρεσίας, Νικ Μέριλ, έγραψε στο Τwitter ότι κανένα ύποπτο πακέτο δεν πήγε στο σπίτι της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Νωρίτερα, το FBI σε ανακοίνωσή του στο Twitter ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου πακέτου κοντά στο σπίτι του πρώην προεδρικού ζεύγους και οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν την υπόθεση, τονίζοντας ότι ενόσω η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δεν μπορούν να κάνουν περαιτέρω σχόλια.

Ο Λευκός Οίκος από την μεριά του καταδίκασε τις σημερινές «ποταπές» πράξεις που είχαν στόχο τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον μετά τον εντοπισμό ύποπτων δεμάτων, που περιείχαν ενδεχομένως εκρηκτικούς μηχανισμούς, και απευθύνονταν στον πρώην πρόεδρο και την πρώην υπουργό Εξωτερικών.

«Αυτές οι τρομερές πράξεις είναι τρομερές, οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως οι δυνάμεις της τάξης λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν κάθε πρόσωπο που απειλείται από «αυτούς τους δειλούς».

Παράλληλα στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό και στον Λευκό Οίκο, πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση είπε ότι «Δεν υπήρξε ύποπτο πακέτο που να απευθύνεται στον Λευκό Οίκο».

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει συμάνει και στο Time Warner Center όπου στεγάζονται και τα γραφεία του CNN, καθώς η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ένα ύποπτο δέμα βρέθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί, τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αίθουσα σύνταξης έχει ήδη εκκενωθεί προληπτικά από τις 5.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) .

Στο εμπορικό κέντρο στεγάζονται και αρκετές ακόμη επιχειρήσεις. 

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει αν το ύποπτο δέμα που βρέθηκε στον πολυώροφο ουρανοξύστη όπου στεγάζονται τα στούντιο του τηλεοπτικού δικτύου CNN είναι παρόμοιο με τα άλλα δέματα που στάλθηκαν στον πρώην πρόεδρο Ομπάμα και στο ζεύγος Κλίντον.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε μόνο ότι κλήθηκε στον χώρο μετά από πληροφορίες που έκαναν λόγο για ένα "ύποπτο δέμα".

Μια ομάδα πυροτεχνουργών ερευνά αυτή τη στιγμή τους δίδυμους πύργους του Time Warner Center.