«Η άρση των μέτρων είναι μαραθώνιος κι όχι σπριντάρισμα» ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας επανήλθε για δεύτερη ημέρα στο θέμα της άρσης των μέτρων που έχουν επιβληθεί σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα δεν είναι σ’ αυτή τη φάση που πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο της άρσης.

«Αντιλαμβάνομαι» σημείωσε, ο κ. Τσιόδρας ότι «χρειάζεται να κρατήσουμε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ μέτρων και κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων. Όμως κύριος παράγοντας είναι η προστασία του υγειονομικού μας συστήματος», τόνισε και σύγκρινε την πορεία της χώρας προς την άρση των μέτρων με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου σε έναν μακρύ δρόμο, με πολλές στροφές.

«Σ’ αυτό το δρόμο είμαστε ακόμη στην αρχή και πρέπει να οδηγούμε με προσοχή μέχρι να φτάσουμε στον τελικό προορισμό. Να μην ανατραπούμε στην διάρκεια της πορείας. Να μην εφησυχαστούμε και αλλάξει η εικόνα, γιατί αν δεν προσέξουμε, η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα».


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα