Νέο κύμα μέτρων με επίκεντρο τους ανέργους, την επέκταση του πακέτου στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους αλλά και φορολογικές διευκολύνσεις επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Αναφορικά με τις ενέργειες που γίνονται για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι μπαίνουν σε εφαρμογή όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ενώ εξετάζεται η επέκτασή τους για τον Μάιο και τον Ιούνιο. Ταυτόχρονα παρατείνονται προθεσμίες και διευρύνονται οι δικαιούχοι ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Κουράσης και ο Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός για τους κλάδους της εστίασης και των ξενοδοχείων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό, μεγάλο ποσοστών των ξενοδόχων θα βάλει μόνιμο «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους, καθώς η καλοκαιρινή σεζόν έχει πλέον χαθεί και μεγάλο ποσοστό του ξενοδοχειακού τζίρου έχει απολεστεί. Κυριαρχεί η εκτίμηση ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση της απασχόλησης στον κλάδο αυτόν.

Από την πλευρά του ο κ. Κουράσης, υποστήριξε πως «η καραντίνα ήταν η χαριστική βολή για την εστίαση». Δεν υπάρχει πια ρευστότητα ούτε έσοδα, αφού οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστέ και πολλές από αυτές δε θα ξανανοίξουν.