Δωρεά προς τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου από την ελβετική Κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε χθες  (15/12) σε τελετή παράδοσης –παραλαβής, παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλού και του Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Olaf Kjelsen.

Η δωρεά συνίσταται σε 2 κινητές μονάδες, 2 προκατασκευασμένους οικίσκους καθώς και στο ποσό των 30.000 ευρώ, που προορίζεται για την κάλυψη μέρους των ετησίων λειτουργικών δαπανών υγειονομικών μονάδων νησιών του Αιγαίου.

Οι δύο κινητές μονάδες θα έχουν ως έδρα, η μία το Βόρειο και η άλλη το Νότιο Αιγαίο, ενώ πρώτος σταθμός τους θα είναι η Λέσβος και η Λέρος, αντίστοιχα. Οι οικίσκοι θα μεταφερθούν άμεσα στα νησιά Φούρνους και Χίο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Εμ. Πικουλής, ο οποίος κατέχει την έδρα Humanitarian and Catastrophe Emergency Medicine της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βέρνης και συνέβαλε στην εν λόγω δωρεά, ο Mr. Marc Bruchez, Deputy Head of Mission, ο Mr. Beat Herger, Project Manager της Swiss Humanitarian Aid και ο κ. Ευάγγελος Ταράσης, local project officer.

«H αρωγή της ελβετικής Κυβέρνησης αποτελεί πολύτιμη δράση αλληλεγγύης προς τη χώρα μας και συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας και της 2η ΥΠΕ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και στην υποστήριξη των υγειονομικών μονάδων νησιών του Αιγαίου, τα οποία πέραν της πανδημίας, επιβαρύνονται και με το προσφυγικό ζήτημα», τονίζει το υπουργείο Υγείας.