Συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι «λόγω και έργω» (δοτικές), για να χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή νομική φράση, με την περίπτωση του ερευνητικού των Ναυτικών τους Δυνάμεων «Τσεσμέ», καθώς τώρα χρησιμοποιούν το κρατικό πρακτορείο τους “Anadolu” για να διαρρεύσουν είδηση του υπουργείου Αμύνης της χώρας τους ότι …τέσσερα ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» τον πλου του σκάφους τους! Και φυσικά η «είδηση» αυτή έχει αναπαραχθεί αμέσως από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Υψηλόβαθμη αεροπορική πηγή με την οποία επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας διέψευσε το περιστατικό, διευκρινίζοντας τα εξής:

1)Το «Τσεσμέ» αυτήν την ώρα κινείται στα Βορειοδυτικά της Λήμνου, στα διεθνή ύδατα, με μικρή ταχύτητα.

2)Στην ευρύτερη εναέρια περιοχή αλλά μακριά από την παρούσα θέση του σκάφους, υπάρχει συνήθης εκπαιδευτική αεροπορική δραστηριότητα από πλευράς της ΠΑ.

3)Η προαναφερθείσα πτητική δραστηριότητα είναι σε μεγάλα ύψη, άνω των 17.000 ποδών.

4)«Καλό είναι να προσδιοριστεί τι εννοούν οι Τούρκοι με τον όρο «παρενόχληση»; Κάθε σκάφος έχει έναν «κλωβό ασφαλείας πέριξ του με κέντρο το ίδιο και ακτίνα 2 ναυτ.μιλίων προς κάθε κατεύθυνση. Αν τώρα οι Τούρκοι είδαν με τα κυάλια μαχητικά ή τα άκουσαν αλλά δεν τα είδαν γιατί ήταν ψηλά, αυτό δεν αποτελεί «παρενόχληση». Δεν είναι δυνατόν να ερημώσει όλο το Βόρειο Αιγαίο επειδή κινείται – και μάλιστα παρανόμως – το Τσεσμέ» μας είπε η ίδια υψηλόβαθμη αεροπορική πηγή με καθεστώς ανωνυμίας φυσικά.

Τώρα μεταξύ μας.

Αν ήταν να «παρενοχλήσει» η ΠΑ το «Τσεσμέ» χρειάζονταν να το κάνει με…ΤΕΣΣΕΡΑ F-16, όπως μας κατηγορούν οι Τούρκοι;

Αν είναι δυνατόν!