Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα ο τραυματίας αστυνομικός από τα σοβαρά επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Αμέσως παρελήφθη από το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ώστε να κάνει αυτό τις πρώτες εξετάσεις και εκτιμήσεις της καταστάσεως της υγείας του αστυνομικού, ώστε να δρομολογηθούν οι περαιτέρω ενέργειες δράσεως, αναλόγως της καταστάσεώς του που θα προκύψει από τις εξετάσεις, ακτινογραφίες κλπ.

Στρατιωτικές πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που ρωτήθηκαν σχετικώς από τα parapolitka.gr, υποστήριξαν τα όσα προαναφέραμε προσθέτοντας δύο επιπλέον στοιχεία:

Πρώτον, ότι η ενημέρωση θα γίνεται κυρίως από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία πρώτα θα ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού τους οικείους του και ακολούθως θα πράξει ό,τι κρίνει σκόπιμο από πλευράς ενημερώσεως.

Δεύτερον, υπάρχει πλήρης ετοιμότητα από πλευράς στρατιωτικών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, αν απαιτηθεί ως αποτέλεσμα των εξετάσεων, να σπεύσουν για να αναλάβουν τον τραυματία, προσφέροντας τις ιατρικές τους υπηρεσίες.