Νέα προσφυγή κατά των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κοροναϊού κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή τη φορά όσον αφορά το λουκέτο στο χώρο της εστίασης.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγε Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ», ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, κ.λπ.) για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως και 29 Μαρτίου 2021.

Το Σωματείο υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η προσβαλλόμενη K.Y.A. παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) και αυτό, γιατί επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων. Παράλληλα, το Σωματείο ζητάει την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην οδηγηθούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε νέο "λουκέτο". Το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί από τον νομικό εκπρόσωπο του Σωματείου και αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης κ.υ.α., όπως και αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής "παγώματος" της ισχύς της.