Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων τάχθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα τόνισε ότι η προσπάθεια είναι να ανοίγουν σιγά – σιγά κάποια πράγματα σημειώνοντας ότι τα γυμνάσια έχουν μείνει κλειστά για μεγάλο διάστημα.

Ακόμη ανέφερε πως θα πρέπει να φοράμε μάσκες, να τηρούμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό και να μην αλλάζουμε τις παρέες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή.

Τέλος σημείωσε πως το νοσοκομείο Σωτηρία είναι γεμάτο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μίνας Γκάγκα στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείσα ποια είναι η άποψή της για το άνοιγμα των σχολείων, η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία», απάντησε: «Και εγώ ειμαι υπέρ του ανοίγματος των σχολείων. Νομίζω ότι και οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κρατάνε τα μέτρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας να έχουν καλή εκπαίδευση τα παιδιά αλλά και κοινωνική ζωή, τους φίλους τους και τη φυσιολογική ζωή που είναι με το σχολείο».

Αναφερόμενη στο σταδιακό άνοιγμα των σχολείων αρχίζοντας από τα Γυμνάσια, η κ. Γκάγκα σημείωσε: «Η προσπάθεια είναι να ανοίγουν σιγά-σιγά ώστε να μην ανοίξουν όλα μαζί και έχουμε πολύ μεγάλες αλλαγές αν δηλαδή κάτι δεν πάει καλά να μην είναι όλα μαζί αλλά νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Τα Γυμνάσια έχουν μείνει κλειστά πάρα πολύ καιρό και νομίζω ότι τα παιδιά το χρειάζονται».

Ερωτηθείσα αν μπορούμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο και την εστίαση, απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να εξακολουθήσουμε να κρατάμε τα μέτρα , αν κρατάμε τα μέτρα και τα πρωτόκολλα μπορούμε σιγά-σιγά χωρίς να ξεχυθούμε όλοι μαζί στους δρόμους να ανοίξουμε με ασφάλεια όλα τα πράγματα».

«Δηλαδή το να πάμε στα μαγαζιά και να είμαστε 2 ή 3 μαζί, να κάνουμε τα ψώνια μας και να μπει κάποιος άλλος, αν κρατήσουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις, υπάρχει αερισμός νομίζω ότι τα πράγματα μπορούν να κυλήσουν ομαλά. Στην εστίαση μοιραία δεν φοράμε μάσκες αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε όλα τα μέτρα που υπήρξαν και πέρυσι το καλοκαίρι. Επίσης το δεύτερο που είναι πολύ σημαντικό είναι να μην αναμειγνύουμε τις παρέες καθημερινά άλλους ανθρώπους γιατί αν ο μη γένοιτο βρεθούμε με κάποιο κρούσμα και φάμε μαζί που δεν είναι απίθανο με το δείκτη διαμόλυνσης που έχουμε τώρα, να μην το μεταδώσουμε τις επόμενες μέρες και σε άλλους δέκα φίλους μας. Να μην αλλάζουμε παρέες. Αν θέλουμε να βλέπουμε τους ίδιους συχνά μπορούμε να το κάνουμε, να κρατήσουμε σχετικά μικρές παρέες ή αρκετές χρονικές αποστάσεις από μια παρέα σε μια άλλη», διευκρίνισε η ίδια.

Για τον εμβολιασμό, η κ. Γκάγκα ανέφερε: «Αρχίζουμε και δημιουργούμε ένα τείχος προστασίας που νομίζω ότι ως το Μάιο θα είναι πια ένα σημαντικό τείχος προστασίας».

«Νομίζω ότι είμαι αισιόδοξη και το χρειαζόμαστε όλοι να αρχίσουμε να έχουμε φυσιολογική ζωή, αυτό που πρέπει να θυμηθούμε είναι ότι ακόμα δεν είναι η φυσιολογική ζωή που ξέραμε πριν από δύο χρόνια, δεν είμαστε ασφαλείς να είμαστε χωρίς μάσκες, χωρίς μέτρα αυτά πρέπει να τα κρατήσουμε», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για το νοσοκομείο Σωτηρία, ανέφερε: «Το νοσοκομείο είναι γεμάτο και όχι μόνο εμείς αλλά γενικά σε πανελλαδικό επίπεδο έχουμε λίγο παραπάνω από 5000 ασθενείς αυτή τη στιγμή. Δηλαδή έχουμε πολύ κόσμο που αρρωσταίνει, από αυτό τον κόσμο πολλοί ανθρωποι που χρειάζονται νοσοκομείο και κάποιοι που θα χρειαστούν μονάδα άρα είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να κρατηθούμε ασφαλείς στο επίπεδο της κοινότητας για να είμαστε καλά και μέσα στα νοσοκομεία».