Τύποις εθιμοτυπικού χαρακτήρος, αλλά στην πραγματικότητα άκρως ουσιαστική ήταν η σημερινή συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Αρχηγό των Αεροπορικών Δυνάμεων της Αιγύπτου Αντιπτεράρχου Mohammed Abbas Helmy Hashem, παρουσία και του Έλληνος Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη.

Ο Αιγύπτιος Αρχηγός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από σχετική πρόσκληση του Έλληνος Α/ΓΕΑ και μαζί του θα έχει επίσης άλλες – καθαρώς «αεροπορικού επιπέδου» συνομιλίες και συνεργασία.

Ο Στρατηγός Φλώρος και ο Αιγύπτιος Αρχηγός Αεροπορικών Δυνάμεων συζήτησαν τις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής καθώς και η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα συμπεράσματα από τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, με ιδιαίτερη αναφορά στη διακλαδικού χαρακτήρος άσκηση «Μέδουσα» και την διεύρυνση της με τη συμμετοχή και άλλων φίλων και συμμάχων κρατών, όπως η Κύπρος, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), κάτι που ενδιαφέρει και την Αίγυπτο.