Σταθερά αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προχωρά σε μια ακόμη κίνηση, την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid περιστατικά.

Πιο δύσκολη από ποτέ η μάχη με τον «αόρατο εχθρό»

Με μια άνιση μάχη με τον χρόνο και τον κορoναϊό μοιάζει κάθε εφημερία στα νοσοκομεία της Αττικής. Τα κρεβάτια σε κλινικές Covid και ΜΕΘ εξαντλούνται με τέτοια ταχύτητα οδηγώντας γιατρούς και νοσηλευτές σε απόγνωση.

Εφιαλτικές εφημερίες

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση νοσηλεύτριας από το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» που περιγράφει την αγωνία συναδέλφου της από το Γενικό της Νίκαιας για έναν αναπνευστήρα. «Έχω 18 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και θέλω αναπνευστήρες! Έχω ένα παλικάρι 32 χρονών…δώσε μου τουλάχιστον έναν γι’ αυτόν…Θα έρθω εγώ να τον πάρω!».

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, αυτήν τη φορά ασθενείς ηλικίας από 35 ως 60 ετών είναι εκείνοι που γεμίζουν τα νοσοκομεία.

Νέος Γολγοθάς στη Θεσσαλονίκη

Η πιο δύσκολη εφημερία του τρίτου κύματος του Covid ξημέρωσε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ο αριθμός των εισαγωγών ήταν τόσο μεγάλος που στο τέλος της εφημερίας δεν υπήρχε ούτε ένα άδειο κρεβάτι.Ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», προέβλεψε πως για τουλάχιστον έναν μήνα το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα συνεχίσει να δοκιμάζεται.

Η ανάγκη για κλίνες Covid είναι τέτοια ώστε η κυβέρνηση αποφάσισε την μετατροπή του Θριασίου νοσοκομείου σε δομή αποκλειστικά για κρούσματα κορωνοϊού, κάτι που αναμένεται να γίνει ως την επόμενη Τετάρτη.

Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο που εφημερεύει, με τη νύχτα να αναμένεται δύσκολη. Ήδη έχουν γίνει 32 εισαγωγές. Ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές, ώστε να μπορέσει το νοσοκομείο να αντέξει την εφημερία.

Δείτε το σχετικό βίντεο: