Στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, η αστυνομία γνωρίζει πλέον ποιο είναι το πρόσωπο που απειλούσε τον δημοσιογράφο, ενώ εξετάζει εξονυχιστικά τις αναφορές στα κείμενά του δημοσιογράφου.

Στα πρότυπα που κινήθηκε η ελληνική αστυνομία για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», με την πρόσκληση αξιωματικών, κυρίως από ΗΠΑ, Ιταλία και Γαλλία, σχεδιάζει να κινηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να περιορίσει το οργανωμένο έγκλημα μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με την εφημερίδα τα «ΝΕΑ».

Παράλληλα, υπό τις εντολές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχεδιάζεται να γίνουν και έλεγχοι για τις οικονομικές συναλλαγές των υπόπτων για συμμετοχή σε εκβιασμούς, λαθρεμπόριο ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Στόχος είναι να βρεθούν οι δίαυλοι για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος».

Βρέθηκε ο ποινικός που απειλούσε τον δημοσιογράφο
Το πρόσωπο που φέρεται να είχε απειλήσει τον Γιώργο Καραϊβάζ γνωρίζει η ΕΛ.ΑΣ.
Πρόκειται για ποινικό, ο οποίος φέρεται να είχε συναντηθεί με τον δολοφονηθέντα δημοσιογράφο και το 2016 με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του, αναλύοντας τα κείμενα του δημοσιογράφου στην ιστοσελίδα του.

«Κλείδωσαν» το δρομολόγιο διαφυγής
Οπτικό υλικό, πάνω από 100 βίντεο, και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων έχουν οδηγήσει τις αστυνομικές Αρχές στο να γνωρίζουν πλέον τη διαδρομή που ακολούθησαν ο εκτελεστής και ο συνεργός του για να διαφύγουν με τη μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, από τα στενά του Αλίμου προς τη λεωφόρο Ποσειδώνος.
Στο οπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ, ένα λεπτό μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, ο εκτελεστής φαίνεται στο πίσω κάθισμα της μοτοσυκλέτας να κρατά ακόμη το όπλο.
Τα στοιχεία δείχνουν πως οι δύο δράστες είχαν κάνει αρκετές φορές πρόβα, με αποτέλεσμα μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου να καταφέρουν να διαφύγουν με άνεση και ταχύτητα.

Ποιο είναι το «δίκτυο» πίσω από τη δολοφονία του Καραϊβάζ
Αύριο το «ΒΗΜΑ» παρουσιάζει το παρασκήνιο της δολοφονίας Καραϊβάζ και το δίκτυο ιδιωτών και των κρατικών λειτουργών που ερευνούσε ο αστυνομικός συντάκτης με αναφορές ότι αυτό το δίκτυο τα προηγούμενα χρόνια είχε προσβάσεις και σε κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες και επηρέαζε τις κρίσεις στην ελληνική αστυνομία κατά πολύ μεγάλο βαθμό.
Η διάσπαση αυτού του δικτύου φαίνεται να προκάλεσε ένα μεγάλο κύκλο δολοφονικών επιθέσεων την προηγούμενη τριετία.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας υπάρχει αναλυτική αναφορά για τις έρευνες της ελληνικής αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες και πως αναδείχθηκε αυτό το ζήτημα και πώς βρέθηκε αυτός που είχε εκτοξεύσει τις απειλές στο δημοσιογράφο πριν από μερικούς μήνες.