Ημερολόγια καταστρώματος
Ημερολόγια καταστρώματος Αντώνης Πρέκας
kerkyra
Ελλάδα

Κέρκυρα: «Ζωντάνεψε» η πλατεία Σπιανάδα με το άνοιγμα της εστίασης - Πολλοί έκαναν κράτηση για να βρουν τραπέζι

Παρά την πρώτη μέρα ανοίγματος της εστίασης δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι αυτή την ώρα φαινόμενα συνωστισμού

Με χαμόγελα υποδέχθηκαν σήμερα το άνοιγμα της εστίασης οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κέρκυρα.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας Σάκης Κώστας, «το άνοιγμα της εστίασης έφερε πίσω την ελπίδα της κανονικότητας στην καθημερινότητα ενώ γέμισε με αισιοδοξία τους καταστηματάρχες».

Πολλοί μάλιστα, από τους θαμώνες των εστιατορίων, αλλά και των καφέ-μπαρ έσπευσαν από χθες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας, να κάνουν κράτηση, προκειμένου να «κλείσουν» τραπέζι είτε για φαγητό είτε για καφέ.

Την ίδια ώρα χαρούμενοι ήταν και οι πελάτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς πολλοί ήταν αυτοί που από νωρίς το πρωί «ξεχύθηκαν» στις πλατείες προκειμένου να απολαύσουν καθήμενοι τον καφέ τους.

Να σημειωθεί ότι παρά την πρώτη μέρα ανοίγματος της εστίασης δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι αυτή την ώρα φαινόμενα συνωστισμού, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κώστα «τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού και από τους εργαζόμενους στα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και τους πελάτες».

Την ίδια ώρα στο νησί, πολλά καταστήματα εστίασης παρέμειναν κλειστά λόγω της λειτουργίας τους, κατά αποκλειστικότητα, μόνο τη θερινή τουριστική περίοδο, ενώ οι ελάχιστοι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί το νησί είναι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και προέρχονται κυρίως από τη Σερβία, τη Βουλγαρία αλλά και τη Ρωσία.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα