Συνολικά 140.000 ευρώ, τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής, άρπαξε από συνταξιούχους εφοριακούς στο Μαρκόπουλο μία οικογενειακή σπείρα διαρρηκτών, η οποία ρήμαζε σπίτια και έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι τα 6 μέλη της συμμορίας, τα οποία είναι όλοι συγγενείς μεταξύ τους, «χτυπούσαν» σπίτια και αυτοκίνητα στις περιοχές Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και στην Αυλίδα Χαλκίδας και ευθύνονται για 32 κλοπές και 1 ληστεία. Επιπλέον εκτιμάται ότι συνολικά κατάφεραν να αρπάξουν 250.000 ευρώ.

Το μεγαλύτερο «χτύπημα» ήταν σε βάρος ενός ζευγαριού συνταξιούχων εφοριακών. Η σπείρα διέρρηξε το σπίτι τους στο Μαρκόπουλο, την ώρα που το ζευγάρι πήγε για μπάνιο στη θάλασσα. Οι διαρρήκτες βρήκαν κρυμμένα σε μία βαλίτσα στην κρεβατοκάμαρα 140.000 ευρώ. Όταν οι συνταξιούχοι επέστρεψαν στο σπίτι, είδαν τις αποταμιεύσεις τους να έχουν κάνει φτερά.

Την υπόθεση εξιχνίασε ειδική ομάδα του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού, το οποίο κατάφερε να ταυτοποιήσει τα μέλη της συμμορίας. Το πρωί της Τρίτης 6 Απριλίου οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τέσσερα από τα μέλη της σπείρας στην παραλία Μαρκοπούλου την ώρα που πηδούσαν περίφραξη εξοχικού σπιτιού.

Ο τσιλιαδόρος ειδοποίησε τα άλλα μέλη της σπείρας ότι έγιναν αντιληπτά από αστυνομικούς και η διάρρηξη έμεινε στη μέση. Στη συνέχεια προσπάθησαν να ξεφύγουν, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τρεις από τους διαρρήκτες και να τους συλλάβουν. Οι υπόλοιποι δύο συνεργοί τους συνελήφθησαν την ίδια ημέρα σε συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φυλής και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την περασμένη Πέμπτη η ΕΛ.ΑΣ., μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία τόσο των 5 συλληφθέντων όσο και του συνεργού τους, ο οποίος καταζητείται.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. Γεωργόπουλο Κωνσταντίνο του Παύλου και της Ρεβέκας, γεννηθέντα την 7-8-2000 στην Αθήνα,

2. Γεωργόπουλο Σταύρο, αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα την 18-11-1993 στην Αθήνα,

3. Γεωργόπουλο Διόνυσο του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 29-4-1981 στην Αθήνα,

4. Χαλιλόπουλο Σπυρίδωνα του Νικολάου και της Παγώνας, γεννηθέντα την 22-8-1999 στο Άργος,

5. Γεωργόπουλο Νικόλαο, αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα την 1-2-2000 στην Αθήνα

Και για το μη συλληφθέντα:

6. Γεωργόπουλο Ευάγγελο του Πέτρου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα την 11-9-1999 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, έγινε για να ενημερωθούν οι πολίτες, να αναζητηθούν πληροφορίες για τη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και να εντοπιστεί το έκτο μέλος της σπείρας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. ζητά από τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22950-62766 του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δημοσιέυθηκε στην εφημερίδα ΟΝΤΙΜΕ