Oι επτά συλληφθέντες για την δολοφονία, πριν από ένα χρόνο της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, οδηγούνται υπό ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, στον εισαγγελέα, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σε βάρος τους. Αναζητούνται άλλα 2 άτομα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA για την εκπομπή Live News.

Ο μάρτυρας - «κλειδί» της υπόθεσης

Μία 27χρονη η οποία φαίνεται να παρακολουθούσε το ζευγάρι στο νησί και να έδινε πληροφορίες για τις κινήσεις του και ο 44χρονος γιος, γνωστού εφοπλιστή, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Η εντολή της εκτέλεσης δόθηκε από απότακτο αστυνομικό, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή, για ληστεία – μαμούθ.

Στην υπόθεση υπάρχει ένας μάρτυρας «κλειδί», η κατάθεση του οποίου «έδεσε» τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί. Θεωρείται δε, τόσο σημαντική η μαρτυρία του, που ήδη έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά μέτρα για την ασφάλειά του, ενώ δεν αποκλείεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό, είδε στην Ηλεία, τους δύο φερόμενους εκτελεστές οπλισμένους, με κράνη, να προσπαθούν να κρύψουν το φουσκωτό του εφοπλιστή, σκάφος το οποίο χρησιμοποίησαν ως μέσο για να φτάσουν στο νησί και να επιστρέψουν – μετά την εκτέλεση- στην Ηλεία και ύστερα πίσω στην Αθήνα.

Τι είχε καταθέσει ο Κορφιάτης 

Ο Κορφιάτης, είχε καταθέσει σε βάρος απότακτου αστυνομικού, που είχε υπηρετήσει ως υψηλόβαθμος αξιωματικός στην Ασφάλεια Ζακύνθου, για τη ληστεία σε βάρος του δημάρχου Ζακύνθου με λεία 300.000 ευρώ. Μέσα από τη φυλακή, αφού τελικά καταδικάστηκε για τη ληστεια, ο πρώην αστυνομικός, τυφλωμένος από το μίσος του για τον 54χρονο επιχειρηματία, κατηγορείται ότι διέταξε την εν ψυχρώ εκτέλεσή του.

Ο φυλακισμένος απότακτος αστυνομικός φαίνεται πως επικοινώνησε μέσω κινητού με τον σωματοφύλακα του εφοπλιστή και τον επιχειρηματία από τη Ζάκυνθο και απαίτησε να στηθεί η ενέδρα. Ένα συμβόλαιο θανάτου, για το οποίο δεν πληρώθηκαν ούτε ευρώ καθώς και εκείνοι, φαίνεται πως είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Κορφιάτη. Όταν μάλιστα, το σχέδιο «στράβωσε» κι αντί του επιχειρηματία σκότωσαν τη γυναίκα του, φαίνεται πως μπήκαν στη διαδικασία να απολογηθούν για το «λάθος» τους στον άνθρωπο που τους έδωσε την εντολή.

Το φουσκωτό του εφοπλιστή ήταν βασικό στοιχείο που «ένωσε τις τελείες» αποκαλύπτοντας την ταυτότητα των εκτελεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω σε αυτό βρέθηκαν αποτυπώματα και dna, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προέκυψαν συνομιλίες την επόμενη της εκτέλεσης της 37χρονης γυναίκας, για το πώς θα έκρυβαν το σκάφος από τα αδιάκριτα βλέμματα. Κάμερες κλειστού κυκλώματος, τους είχαν καταγράψει επίσης.

Ο Ντίμης Κορφιάτης, όπως εν τέλει αποδεικνύεται, είχε κατονομάσει, τον περασμένο Δεκέμβριο, στις Αρχές, τα βασικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην δολοφονία της συζύγου του και είχε καταθέσει και μηνύσεις σε βάρος τους, φοβούμενος για τη ζωή του, φόβοι που τελικά επαληθεύτηκαν με την εν ψυχρώ δολοφονία του τον περασμένο μήνα, στο κέντρο της Ζακύνθου.

Τις επόμενες ώρες, οι συλληφθέντες αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου απ’ όπου πιθανότατα λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, λαμβάνοντας γνώση πριν, για τις κατηγορίες που τους βαραίνουν.