Με επιτυχία και εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι πρώτες βολές που πραγματοποίησαν οι νέοι Ανθυπολοχαγοί Πυροβολικού, απόφοιτοι της Τάξεως 2020 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, και αποτελούσε την κορύφωση της πολύμηνης εκπαιδεύσεώς τους στη Σχολή του Όπλου τους, στο πλαίσιο της Τακτικής Ασκήσεως Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παύλος Μελάς - 21».

Η προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη από 7-11 Ιουνίου 2021 και αφορούσε τους νέους Ανθυπολοχαγούς Πυροβολικού και η δεύτερη 9-11 Ιουνίου 2021, αμφότερες στο Πεδίο Βολής Πετρωτών Ξάνθης, και αφορούσε τις εκπαιδευτικές βολές Πυροβολικού πρώτου εξαμήνου 2021, με τη συμμετοχή προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων μονάδων Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, της ΑΣΔΕΝ και του Δ’Σώματος Στρατού, δηλαδή σχεδόν του συνόλου του πυροβολικού του Ελληνικού Στρατού.


Στη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες συντονισμού παροχής πυρών υποστηρίξεως, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή συνέργεια των οπλικών συστημάτων με τα Κέντρα Διευθύνσεως Πυρός (ΚΔΠ) και τα συστήματα ραντάρ των μονάδων Πυροβολικού, επισημαίνεται σχετικώς από το ΓΕΣ.

Την τελευταία ημέρα των εκπαιδευτικών βολών παρακολούθησε και ο Διοικητής του Δ΄ΣΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως των Ελλήνων Πυροβολητών στην τεχνική και τακτική χρησιμοποίηση των οπλικών συστημάτων κατά την εκτέλεση των βολών.

«Σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση των εκπαιδευόμενων ανθυπολοχαγών σε ενέργειες και διαδικασίες που προσομοιάζουν στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, πραγματοποιώντας όλα τα είδη των βολών Πυροβολικού και αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες στην υπηρέτηση, στην τεχνική, στην τακτική και στην παρατήρηση των βολών» επισημαίνεται επίσης από το ΓΕΣ.