Έτοιμοι να εφαρμόσουν από μεθαύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου, τα νέα υγειονομικά μέτρα στην εστίαση εμφανίζονται οι επιχειρηματίες του κλάδου σημειώνοντας ωστόσο ότι στην παρούσα φάση οι περισσότεροι θα λειτουργούν μόνον τους εξωτερικούς χώρους ενώ από τη στιγμή που κατέστη υποχρεωτικό η παρουσία μόνον εμβολιασμένων στους εσωτερικούς, οι σχέσεις με τους πελάτες θα δοκιμαστούν μεν αλλά όχι έντονα. Αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση ο πρόεδρος του Σωματείου καταστημάτων καφέ – εστίασης Νίκος Γεωργιάδης λέει στα parapolitika.gr ότι 4 στους 10 εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση, συνεπώς θα πρέπει να εξηγηθεί από τα αρμόδια υπουργεία, υπό ποιο καθεστώς θα εργάζονται οι υπάλληλοι του κλάδου.

Όσον δε για τις σχετικές προετοιμασίες βεβαιώνει πως η ηλεκτρονική εφαρμογή διασταύρωσης των στοιχείων των πελατών έχει ήδη ενεργοποιηθεί, άρα δεν θα προκύψουν σοβαρά ζητήματα στην εν λόγω διαδικασία.

«Τα μεγαλύτερα θέματα θα τα αντιμετωπίσουν όσοι δεν μπορούν να βγάλουν τραπέζια έξω ή τα κλειστά κέντρα διασκέδασης που έχουν αποφασίσει στη μεγάλη πλειοψηφία τους να μην ανοίξουν καν αφού ούτως ή άλλως δεν επιτρέπονται όρθιοι κα δεν επιτρέπεται ο χορός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζει τέλος ότι για τους εξωτερικούς ισχύουν τα τρέχοντα μέτρα εκτός κι αν κάποιος καταστηματάρχης θελήσει να μπει στην αμιγή ή τη μικτή κατηγορία.