Σε απομόνωση μέχρι και τη Δευτέρα θα μείνει ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά τη μεταφορά του στις φυλακές Τρίπολης. Με το που έφτασε ο ηθοποιός στο σωφρονιστικό ίδρυμα θερμομετρήθηκε και ακολουθήθηκε όλο το προβλεπόμενο πρωτόκολλο των μέτρων για τον κορωνοϊό. Του έγινε μοριακό τεστ και μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και συμπληρώνονται πέντε ημέρες, θα μείνει στην απομόνωση και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στο κελί του.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε στις φυλακές Τριπόλεως με τις χειροπέδες στα χέρια, σκυφτός και αμίλητος. Σαν να έβλεπε ένα κακό όνειρο, σαν να μην πίστευε αυτό που του συμβαίνει. «Εγώ στη φυλακή» ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα είχε σκεφτεί! Έως εκείνη την ώρα δεν είχε μιλήσει με κανέναν, εκτός από τα άτομα που τον συνόδευαν, όταν αυτοί τον ρωτούσαν αν θέλει κάτι, όπως νερό, ή αν νιώθει καλά, αφού έβλεπαν έναν άνθρωπο που είχε καταρρεύσει.

Ήταν φοβισμένος

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έμοιαζε σαν χαμένος και που το μυαλό του ήταν περισσότερο κολλημένο στο φόβο μη δεχτεί επίθεση από κάποιον συγκρατούμενό του, έναν φόβο που εξέφρασε στους αστυνομικούς και οι οποίοι έσπευσαν να τον καθησυχάσουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια στιγμή ένας σωφρονιστικός υπάλληλος τον ρώτησε: «Είστε καλά;». «Όχι, πώς να είμαι καλά με αυτό που μου έκαναν» απάντησε.

Χθες, σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, έδωσε συνέντευξη και στο διευθυντή των φυλακών, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να οδηγηθεί και στο νοσοκομείο Τρίπολης για ιατρική εξέταση. Μετά την απομόνωση θα μεταφερθεί σε κάποια πτέρυγα όπου θα μοιράζεται το κελί του με άλλους κρατούμενους. Μια σκηνή που ο ίδιος έχει βιώσει και στο παρελθόν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς «50-50», στην οποία πρωταγωνιστούσε πριν από κάποια χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για έναν ακόμη ρόλο…

Οι φυλακές Τριπόλεως μετρούν συνολικά 110 κρατούμενους, με θαλάμους των 18-20 ατόμων. Έχει μόνο δύο κελιά των 5-6 ατόμων και σε ένα από αυτά κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσει να προαυλίζεται κανονικά παρέα με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ δεν αποκλείεται να μοιραστούν και το ίδιο κελί.

Η «παρέα» των φυλακών Τριπόλεως

Στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τριπόλεως βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για το βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του. Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής Μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο. Εκεί βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, που συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει. Στις φυλακές Τριπόλεως εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time